Πρέπει να πλένετε το σώμα σας με τα χέρια ή με σφουγγάρι;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για πολλούς από εμάς, το ντους δεν είναι απλώς μέρος της ρουτίνας προσωπικής μας υγιεινής – μπορεί να είναι τα μόνα λίγα λεπτά γαλήνης, ηρεμίας και προβληματισμού που έχουμε μέσα στην ημέρα. Και ενώ οι ιδιαιτερότητες στο ντους μπορεί να διαφέρουν ως προς τη φύση, τη διάρκεια και τη θερμοκρασία, ένα πράγμα παραμένει σταθερό: η προσπάθεια να καθαρίσουμε διεξοδικά το σώμα μας.

Οι συνήθειές μας στο ντους βασίζονται συνήθως στον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσαμε και στο πολιτισμικό μας υπόβαθρο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι χρησιμοποιούν σφουγγάρια, άλλοι πετσέτες και κάποιοι διάφορα άλλα προϊόντα. Είναι όμως πραγματικά καλή όλη αυτή η πρακτική απολέπισης για το δέρμα μας;

Το μόνο πράγμα που πρέπει να χρησιμοποιείτε για να πλένετε το σώμα σας

Όσο μεγαλώνουμε χρονολογικά, τόσο μεγαλώνει και με το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, δηλαδή το δέρμα. Το να το διατηρούμε όσο το δυνατόν πιο υγιές και ελαστικό είναι πρωταρχικής σημασίας. Οι ειδικοί μίλησαν στο podcast “Am I Doing It Wrong?” της HuffPost και αποκάλυψαν τη βέλτιστη προσέγγιση (από κλινική άποψη) όταν κάνουμε ντους.

«Η καλύτερη πρακτική είναι 100% τα χέρια σας. Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση για αυτό όσον αφορά τις ιατρικές μελέτες», είπε η Δρ. Divya Shokeen, ιδρύτρια του Ocean Skin & Vein Institute στο Manhattan Beach της Καλιφόρνια.

Η Δρ. Shokeen εξήγησε ότι όταν χρησιμοποιούμε σφουγγάρια ή οποιοδήποτε για να πλυθούμε, διαταράσσουμε τον μανδύα του δέρματός μας, τη φυσική ταινία ελαίων και οξέων που το προστατεύουν. Όμως, πρέπει να διατηρήσουμε αυτόν τον μανδύα ανέπαφο, γιατί μας προστατεύει από τη διαταραχή του φραγμού και την διαεπιδερμική απώλεια νερού, ενώ επίσης κρατά έξω τα κακά βακτήρια.

«Το να τρίβετε επανειλημμένα ένα πανί ή ένα σφουγγάρι στο σώμα απομακρύνει πολλά νεκρά κύτταρα του δέρματος ή γενικά κύτταρα που δεν είναι έτοιμα να φύγουν. Όταν συμβεί αυτό, στην πραγματικότητα διαταράσσετε το ανώτερο στρώμα, το οποίο επιτρέπει ενισχύει την αφυδάτωση και ως εκ τούτου θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερη λοσιόν για να το ελαχιστοποιήσετε», είπε η Δρ. Shokeen.

Τα σφουγγάρια στο ντους δημιουργούν μούχλα και μύκητες

Και ενώ ένα ενυδατικό και λιπαντικό προϊόν φαίνεται υπέροχο μετά το ντους, δεν θα χρειαστούμε όλη αυτή την επιπλέον φροντίδα αν δεν στεγνώσουμε και δεν στρεσάρουμε το δέρμα μας ενώ είμαστε στη μπανιέρα.

Η ειδικός έδωσε έναν ακόμη καλό λόγο για να πετάξουμε τα πανάκια και τα σφουγγάρια. «Οτιδήποτε μένει στο ντους μπορεί να δημιουργήσει μούχλα και μύκητες. Και μετά το βάζετε στο σώμα σας», είπε.

https://www.oloygeia.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.