ΠΟΕΔΗΝ: Διεκδικεί ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά με πανελλαδική μέρα δράσης στις 27 Ιουνίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πάγιο αίτημα εδώ και καιρό, είναι για τον κλάδο των υγειονομικών η ένταξή του στα ΒΑΕ. Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση της διεκδίκησης, η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε για την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 «Πανελλαδική ημέρα δράσης για την ένταξή μας στα ΒΑΕ, την αύξηση μισθών, ωρομισθίου κλπ. Πανελλαδική Στάση Εργασίας 10πμ – 3μμ. Για την Αττική Συγκέντρωση το Υπουργείο Εργασίας 10.30πμ. Για την περιφέρεια συγκέντρωση στα Νοσοκομεία ή τις ΥΠΕ με πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων Σωματείων».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει πως: «Θα ζητήσουμε συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας κα Δ. Μιχαηλίδου. Θα θέσουμε ταυτόχρονα με την ένταξη στα ΒΑΕ, τα ζητήματα των μισθολογικών αδικιών των 4.000 συναδέλφων του προγράμματος πρώην ΟΑΕΔ. Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7) και θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό κο Κ. Χατζηδάκη για τα ζητήματα των μισθών, κινήτρων, ωρομισθίου κλπ

Θα επιδιώξουμε επίσης συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών κα Ν. Κεραμέως με συγκέντρωση των συνδικαλιστικών στελεχών στο Υπουργείο Εσωτερικών για να θέσουμε τα αιτήματα νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου τα Νοσοκομεία να συνάπτουν νέες ΣΟΧ στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, να εκδιωχθούν οι εργολάβοι, να προσληφθεί ικανός αριθμός επικουρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, να μονιμοποιηθούν οι Συμβασιούχοι. Συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024».

ertnews.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.