Πάσχα 2024: Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους εκδρομέων των τελευταίων ετών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατά κύματα και σε υψηλούς αριθμούς εγκαταλείπουν την Αθήνα οι εκδρομείς  του Πάσχα.

Με σύμμαχο τον καλο καιρό, όπως προβλέπεται για τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, φεύγουν κατά χιλιάδες από τις εθνικές οδούς και από τα λιμάνια, σε μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών.

ΕΟ Αθηνών- Κορίνθου – Επί ποδός η Τροχαία

Όλη η δύναμη της Τροχαίας Αττικής είναι από το πρωί επί ποδός για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους καθώς αναχωρεί για την περιφέρεια το τελευταίο μεγάλο κύμα των εκδρομέων του Πάσχα.

Αυτή την ώρα αυξημένη είναι η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου.

Ειδικότερα, καθυστερήσεις υπάρχουν από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους, καθώς και στην Αττική οδό από Ασπρόπυργο μέχρι Μαγούλα λόγω τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε μετά τον κόμβο Ασπροπύργου στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Επίσης, με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στη λεωφόρο Αθηνών από το ύψος του Δάσους Χαϊδαρίου μέχρι τα διυλιστήρια.

Αντίθετα ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου παρατηρούνται μικρές καθυστερήσεις λίγο πριν από τα διόδια Αφιδνών.

Από την Τροχαία εκτιμάται ότι τις επόμενες ώρες θα κορυφωθεί η έξοδος και θα αρχίσει να εκτονώνεται τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, από τις 06:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Χθες, Μεγάλη Πέμπτη, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 119.896 αυτοκίνητα (70.588 από την Αθηνών- Κορίνθου και 49.308 από την Αθηνών – Λαμίας).

ΚΤΕΛ, Αεροδρόμιο

Με πληρότητες που αγγίζουν 100% κορυφώνεται η έξοδος των Αθηναίων στις μετακινήσεις τους από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Την ίδια εικόνα, με πολύ υψηλές πληρότητες στις πτήσεις εμφανίζει και το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Υπολογίζεται ότι τη Μεγάλη Πέμπτη έφυγαν πάνω από 84.000 οχήματα από την Αττική. Ειδικότερα, από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης έως τις 6 το απόγευμα πέρασαν 49.300 αυτοκίνητα από την Αθηνών-Κορίνθου και 35.009 από την Αθηνών-Λαμίας.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι είχαν φύγει προς Κόρινθο 45.547 οχήματα και 34.765 προς Λαμία.

Όσον αφορά στην έξοδο των εκδρομέων από τη Θεσσαλονίκη (διόδια Μαλγάρων):

– Τη Μεγάλη Πέμπτη 18.000 οχήματα έχουν περάσει από το ρεύμα εξόδου, έως τις 6 το απόγευμα και άλλα 11.000 οχήματα από το ρεύμα εισόδου.

Κατά 30% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, υπολογίζεται η επιβατική κίνηση στα λιμάνια από την περασμένη Παρασκευή ως τη Μεγάλη Τρίτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, από την Παρασκευή 26-04-2024 μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη 30-04-2024 έχουν διακινηθεί από το λιμάνι του Πειραιά (μόνο από Τζελέπη) 69.663 συμπολίτες μας. Το σύνολο των δρομολογίων είναι οριακά αυξημένο σε σχέση με την περυσινή περίοδο.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.