Κύκλωμα εφοριακών στη Χαλκίδα: Προφυλακιστέες η διευθύντρια και η διεκπεραιώτρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους η 50χρονη διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας και η 56χρονη διεκπεραιώτρια για την υπόθεση της σπείρας των εκβιαστών εφοριακών που δραστηριοποιούνταν σε διευκολύνσεις, πράξεις ή παραλείψεις διαδικασιών, εφοριακής αρμοδιότητας, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, προκειμένου να λαμβάνουν χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με το evima.gr, η προϊσταμένη της εφορίας που περιγράφεται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς: «πριν ακόμα λάβω τη θέση μου ως προϊσταμένη στη ΔΟΥ Χαλκίδας το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζα ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών «διευκολύνσεων» σε εταιρείες. Όταν ανέλαβα τη θέση της Προϊσταμένης, με προσέγγισαν η …. (ανέφερε το όνομα της 67χρονης υπαλλήλου) και η … (ανέφερε το όνομα της 56χρονης διεκπεραιώτριας ), αναφέροντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσα να έχω και εγώ έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές μου ανάγκες, πείθοντάς με να συμμετέχω ως Προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες».

Στο μεταξύ αποκαλυπτικές συνομιλίες, και ένα σημειωματάριο, που ανήκει στην προϊσταμένη της ΔΟΥ, και το οποίο περιέχει ονόματα, ημερομηνίες και χρηματικά ποσά, καταμαρτυρούν τη δράση του κυκλώματος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.