Καιρός: «Έρχεται» κύμα ζέστης με 35αρια και αφρικανική σκόνη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε άνοδο βρίσκεται από χθες ο υδράργυρος μετά τις λασποβροχές και την πτώση της θερμοκρασίας, ενώ μεσοβδόμαδα ο καιρος θα θυμίζει καλοκαίρι, καθώς έρχεται ένα δυνατό «κύμα» ζέστης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη από την Τετάρτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, με τον Θοδωρη Κολυδά να επιβεβαιώνει ότι θα χρειαστούν καλοκαιρινά ρούχα μέσα στην εβδομάδα.

«Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Αυτό διακρίνεται στο βίντεο όπου σας παρουσιάζουμε τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες στη στάθμη των 850 hpa οι οποίες μας δίνουν την τάση για μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 30°C στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια. Όπως θα παρακολουθήσετε σε τοπικό επίπεδο φτάνουμε τους 31 με 32°C και ίσως στο τέλος της εβδομάδος και λίγο παραπάνω. Όμως επειδή θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά σε πολλές περιοχές, ο υδράργυρος ίσως “φρενάρει” και δεν δούμε τόσο υψηλές τιμές σε όλες τις περιοχές», αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Ο μετεωρολόγος Σακης Αρναούτογλου ανάρτησε ένα διάγραμμα στο Facebook με τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν μέχρι και την αλλη Δευτέρα 20 Μαΐου.

«Οι θερμοκρασία στη χώρα έως και τις 20/5 με μια μόνο ματιά! Αρκετή ζέστη, σκόνη-θολούρα και υγρασία το ερχόμενο Σαβ/κύριακο!(Διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στο μετεωγραμμα). Για ότι νεότερο προκύψει θα υπάρξει ενημέρωση!».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.