Από τη Ρωσία εστάλησαν τα απειλητικά mail για βόμβες σε σχολεία της Αττικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φάρσα αποδείχθηκε το μήνυμα που στάλθηκε σήμερα το πρωί, μαζικά μέσω e-mail, όπου αναφερόταν πως είχαν τοποθετηθεί βόμβες σε σχολεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Απειλητικό e-mail εστάλη σε δεκάδες σχολεία, τουλάχιστον 35 σχολεία της Αττικής, από αποστολέα στη Ρωσία, που χτύπησε και Σλοβακία και Κύπρο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχει γραφτεί στα ελληνικά.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο αποστολέας θέλησε να προκαλέσει αναστάτωση ενόψει του αποψινού τελικού του Conference League, καθώς το e-mail έφτασε στα σχολεία από αποστολέα «ccconference@inbox.ru».

«Διάβασα το email στις 8 το πρωί. Κατευθείαν πήρα τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας. Τους ενημέρωσα, μου είπαν ότι θα πρέπει να ειδοποιήσω την αστυνομία. Όντως πήρα την αστυνομία, κατέγραψαν το γεγονός, αλλά μου είπαν ότι πρέπει να απευθυνθώ στην τοπική Ασφάλεια. Αυτό έκανα και εκεί με ενημέρωσαν ότι υπάρχουν κι άλλα παρόμοια emails σε άλλα σχολεία και ότι δεν μπορούν τόσο άμεσα», είπε η διευθύντρια σχολείου των Δυτικών Προαστίων μιλώντας στο MEGA.

Τα συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν όλα το ίδιο περιεχόμενο και έχουν φτάσει σε τουλάχιστον 35 σχολεία που βρίσκονται κυρίως στα Δυτικά Προάστια.

Το μήνυμα του δράστη ήταν πραγματικά τρομακτικό.

«Θα σας ρίξουμε πάνω τους και θα πνιγείτε μέχρι το φως στα μάτια σας να γίνει σκοτάδι, το οποίο θα αυξηθεί και όλοι θα νιώσετε αυτό το βάρος στον εαυτό σας και θα βυθιστείτε στο σκοτάδι. Ας θάψουμε το κράτος κάτω από ένα βουνό από πτώματα. Θα σε ανατινάξουμε όπως έκαναν τα αδέρφια μας στο Παρίσι. Ο Inshallah Allah τους έδωσε τους παραδεισένιους κήπους του. Κάθε Καφίρ θα λογοδοτήσει στους μουσουλμάνους για την παρενόχλησή τους. Θα εισβάλουμε στο συντακτικό γραφείο κάθε μέσου ενημέρωσης και θα κόψουμε λαιμούς στα ψεύτικα γράμματά σας. Θα κάψουμε το γήπεδό σας».

Το αδυσώπητο μίσος που ξεχειλίζει αδιανόητα κάνει την δουλειά των Αρχών πιο επιτακτική καθώς ακόμα ο αναβρασμός είναι μεγάλος, με τους μαθητές και τους δασκάλους να θέλουν απαντήσεις, όπως και οι γονείς.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος , ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.