Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον Τούρκο εμπρηστή – Έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία» απάντησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας  στη Μάρα Ζαχαρέα, στην ερώτηση για το αν εξετάζεται και το ενδεχόμενο κατασκοπείας στην υπόθεση του εμπρησμού από Τούρκο υπήκοο, στο όρος Αιγάλεω,  αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε μάλιστα ότι το περσινό καλοκαίρι είχαν μπει 19 φωτιές στον Έβρο και τελικά η 20η μπήκε στην «καρδιά» του δάσους της Δαδιάς και ότι υπάρχουν ερωτήματα που πλανώνται ακόμα για το τι συνέβη, όπως και γενικά για τις φωτιές στη Βόρεια Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2023.

«Για αυτό ανέβηκα στον Έβρο με τον κ. Νίκο Δένδια» ανέφερε για την πρόσφατη σύσκεψη που είχε στην Αλεξανδρούπολη με στελέχη των υπηρεσιών του Δημοσίου που εμπλέκονται στην αντιπυρική προστασία και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενώ όπως πρόσθεσε, συνδράμει στη διαλεύκανση των εμπρησμών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της  ΕΛΑΣ.

«Σε συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνη κ. Φλωρίδη οι ποινές  έχουν αλλάξει, ο εμπρησμός έχει γίνει κακούργημα» προειδοποίησε ο  Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος επισήμανε ότι όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες πράξεις θα αντιμετωπίζουν πλέον βαριές νομικές συνέπειες.     

«Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντιδρά η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουμε νέο δόγμα» ανέφερε κ. Κικίλιας όσον αφορά τη φετινή αντιπυρική προστασία. Τόνισε επίσης ότι «πρέπει να λειάνουμε τις  επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή» και διαβεβαίωσε επίσης ότι με τις αλλαγές που έχουν γίνει θα υπάρχει καλύτερος συντονισμός.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.