ΟΠΕΚΑ: Πάνω από 160.000 οι δικαιούχοι για δωρεάν βιβλία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δωρεάν βιβλία και δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν 130.000 και 32.500 δικαιούχοι και την ευθύνη για την χορήγηση έχει ο ΟΠΕΚΑ, στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης και ενίσχυσης.

  • Δωρεάν βιβλία

Συνολικά 130 χιλιάδες δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν βιβλία της επιλογής τους συνολικής αξίας 20 ευρώ και επιπλέον 30 ευρώ για κάθε παιδί δικαιούχου, από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλη τη χώρα.

Η ισχύς του συγκεκριμένου προγράμματος είναι από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025.

  • Δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις

Το πρόγραμμα αφορά σε 32.500 δικαιούχους για θεατρικές παραστάσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025. Για κάθε δελτίο η επιχείρηση επιδοτείται με ποσό μέχρι 15 ευρώ για την Κεντρική Σκηνή και με ποσό μέχρι 12 ευρώ για την Παιδική Σκηνή.

Πώς θα γίνει η επιλογή
Σε περίπτωση υπεράριθμων αιτήσεων οι δικαιούχοι των προγραμμάτων ορίζονται με ηλεκτρονική κλήρωση με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν έχουν κληρωθεί τα τρία τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, μετά την επεξεργασία των αιτήσεων και εφόσον ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των αιτήσεων που προβλέπεται στα Προγράμματα ΛΑΕ / ΟΠΕΚΑ, ακολουθεί κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία.

Ενώ η κατανομή γίνεται αναλογικά σε όλους τους νομούς.

Οι δικαιούχοι ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) ή μέσω των ΚΕΠ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.