Ντουμπάι: Σκηνικό Αποκάλυψης μετά την καταρρακτώδη βροχή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, εκατοντάδες ταξιδιώτες συνωστίζονται για να εγκαταλείψουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τον μέχρι πρότινος παραδεισένιο προορισμό των διακοπών τους.

Η συνυφασμένη με την πολυτέλεια πόλη, είναι βυθισμένη κατω απο το νερο΄.

Ο διάσημος influencer Jordan κάνει live μετάδοση εγκλωβισμένος στην πλημμυρισμένη Rolls Royce του.

«Τώρα είμαι κι εγώ κάτω από το νερό, όπως όλοι οι φίλοι μου στα κρυπτονομίσματα», λέει, χρησιμοποιώντας μια φράση που χρησιμοποιείται για όσους επενδυτές έχουν χάσει τα χρήματά τους. Σε άλλους δρόμους που τώρα έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, πανάκριβα muscle cars και υπερσύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι παρατημένα-οι ιδιοκτήτες τους έφυγαν με φουσκωτές βάρκες των σωστικών συνεργείων. Τα κύματα (!) του νερού φέρνουν πάνω τους έπιπλα που ο αέρας σήκωσε από μπαλκόνια πολυτελών διαμερισμάτων.

Στο Ντουμπάι έπεσαν χθες, μέσα σε λίγες ώρες 120 mm βροχής- ποσότητα που συνήθως πέφτει σε έναν χρόνο. Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν έμοιαζαν με σκηνές βγαλμένες από την Αποκάλυψη, ή από κάποια εσχατολογικής θεματολογίας, χολιγουντιανή ταινία. Ο ουρανός έγινε κατάμαυρος από τα σύννεφα. Κεραυνοί έπεφταν κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις, η βροχή καταρρακτώδης και ασταμάτητη. Τα πάντα πλημμύρισαν με νερό, το Ντουμπάι έγινε μια απέραντη λιμνοθάλασσα με τους ανέμους να σηκώνουν κύματα.

Τα Εμιράτα δεν είναι συνηθισμένα σε τέτοια φαινόμενα. Οι βροχές είναι ασυνήθιστες στην έρημο –όπου χτίστηκε το Ντουμπάι- και έτσι δεν υπάρχουν αποχετεύσεις στους δρόμους ή τα κτίρια για να τραβήξουν τα νερά της πλημμύρες.

Στο DBX, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι που είναι και η έδρα της αεροπορικής εταιρείας Emirates, το χάος ήταν πρωτόγνωρο. Τα τεράστια αεροσκάφη της Emirates και άλλων αεροπορικών δέρνονταν από τα κύματα. Περισσότερες από 50 πτήσεις είτε εξετράπησαν προς άλλους προορισμούς, είτε ακυρώθηκαν. Ένα Airbus A380 –η πτήση #ΕΚ76 από το Παρίσι- για να προσγειωθεί στο DBX έκανε προσέγγιση- λαβύρινθο: Οι πιλότοι του χρειάστηκε να κάνουν 17 (!) αριστερές και δεξιές στροφές για να επιχειρήσουν προσέγγιση καθώς χρησιμοποιούσαν τα όργανα του αεροσκάφους και του αεροδρομίου λόγω της μειωμένης ορατότητας, αλλά οι άνεμοι που έπνεαν- έφταναν τους 18 κόμβους- έκαναν την προσγείωση σχεδόν αδύνατη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.