Ισραήλ: Καταρρίψαμε το 99% των 300 πυραύλων και drones

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολοκληρώθηκε στη διάρκεια της νύχτας η ευρείας κλίμακας επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Η επιχείρηση ονομάστηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης «Αληθινή υπόσχεση». Πάνω από 300 drones και πύραυλοι Κρουζ εκτοξεύθηκαν από την Τεχεράνη προς σημεία του Ισραήλ, την ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωνε ότι η χώρα του θα απαντήσει και θα επιτεθεί στο Ιράν.

«Καταρρίψαμε το 99% των drones» ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, κάνοντας λόγο για εκτοξεύσεις και από τα εδάφη του Ιράκ και της Υεμένης. Αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά συνέδραμαν στην αναχαίτιση. Τις πρώτες πρωινές ώρες δόθηκε το σήμα να βγουν οι πολίτες από τα καταφύγια, ενώ σε ισχύ παραμένει μόνο ο συναγερμός σε κοινότητες στα σύνορα στο βόρειο Ισραήλ καθώς γίνεται επίθεση με ρουκέτες από το νότιο Λίβανο προς τα υψίπεδα του Γκολάν.

Νέες απειλές του Ιράν: Θα απαντήσουμε «δυνατότερα και πιο αποφασιστικά» εάν το Ισραήλ αντεπιτεθεί

Νέες προειδοποιήσεις εξαπολύει το Ιράν μετά το μπαράζ drones και βαλλιστικών πυραύλων που εξαπέλυσε κατά του Ισραήλ λέγοντας ότι θα απαντήσει με περισσότερη δύναμη εάν το Ισραήλ ανταπαντήσει για τα πλήγματα που εξαπέλυσε, τα οποία η Τεχεράνη αποτελούν απάντηση για την επίθεση στο συγκρότημα της πρεσβείας της στη Δαμασκό, πρωτεύουσα της Συρίας.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δε θα διστάσει να ασκήσει το εγγενές της δικαίωμα αυτοάμυνας όταν απαιτείται», δήλωσε ο πρέσβης του Ιράν και μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί. «Εάν το ισραηλινό καθεστώς διαπράξει ξανά οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση, η απάντηση του Ιράν θα είναι ασφαλώς και αποφασιστικά ισχυρότερη και πιο αποφασιστική», πρόσθεσε ο Πρέσβης Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί.

 Άνοιξε ο εναέριος χώρος του Ισραήλ, θα επηρεαστούν οι πτήσεις από το Τελ Αβίβ

Το Ισραήλ άνοιξε σήμερα τον εναέριο χώρο του στις 07:30 το πρωί (τοπική ώρα), όπως ανακοίνωσε η αρχή αεροδρομίων της χώρας, μετά την ιρανική επίθεση με εκατοντάδες drones και πυραύλους στην διάρκεια της νύχτας.

Ανακοινώθηκε επίσης, ότι οι πτήσεις από το Τελ Αβίβ αναμένεται ότι θα επηρεαστούν, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέχουν θα πρέπει να ελέγξουν τους χρόνους των πτήσεών τους.

Επικαλούμενος την αυτοάμυνα ενάντια στις επαναλαμβανόμενες ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις, ο Ιράβανι είπε ότι τα πλήγματα ήταν συγκεκριμένα ως αντίποινα σε μια ισραηλινή επίθεση την 1η Απριλίου εναντίον των διπλωματικών εγκαταστάσεων του Ιράν στη Δαμασκό.

Επιπλέον, το Ιράν ισχυρίζεται ότι η επίθεση παραβίασε το διεθνές δίκαιο και οδήγησε στο θάνατο επτά Ιρανών στρατιωτικών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένων βασικών διοικητών του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Παράλληλα, επικρίνει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για «αποτυχία να υποστηρίξει τη διεθνή ειρήνη», επιτρέποντας στο Ισραήλ να «παραβιάζει» τους καθιερωμένους διεθνείς κανόνες και να «κλιμακώνει» τις περιφερειακές εντάσεις.

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση της 1ης Απριλίου που κατέστρεψε ένα κτίριο του ιρανικού προξενείου στην Δαμασκό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.