Ένα αξιοσημείωτο αφιέρωμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O αγαπημένος Πατρινός συγγραφέας Κώστας Λογαράς μας πληροφόρησε μέσω fb ότι:

Με πολυσέλιδο αφιέρωμα στον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη και εντυπωσιακά πλούσια άλλη ύλη κυκλοφορεί το νέο τεύχος (αριθ. 125, 240 σελ.) του λογοτεχνικού περιοδικού «Εντευκτήριο» .
Έχουν περάσει 35 χρόνια (από το μακρινό 1989) αφότου ο σπουδαίος ποιητής μού είχε παραχωρήσει τη συνέντευξη που τώρα δημοσιεύεται στο εκ Θεσσαλονίκης περιοδικό. Συνοδεύεται μάλιστα από συλλεκτικό cd (ένθετο ) 60′ λεπτών συνομιλίας.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ακόμη ένα ανέκδοτο διήγημα του Μανόλη Αναγνωστάκη (1945), καθώς και κείμενα τού Γιώργου Ζεβελάκη, του Κώστα Χατζηκυριάκου και δικό μου για τον ποιητή.
Η συνέντευξη ―η τελευταία που έδωσε ο Αναγνωστάκης πριν φύγει από τη ζωή― είχε μείνει στο αρχείο μου και δεν θα μπορούσα να φανταστώ καταλληλότερο χώρο δημοσίευσής της από το «Εντευκτήριο» του Γιώργου Κορδομενίδη.
Μετά από 35 χρόνια, οι αναγνώστες θα διαπιστώσουν ότι οι απόψεις που διατυπώνει ο μεγάλος ποιητής (Σχέση πεζογραφίας και ποίησης, η σύγχρονη λογοτεχνική παραγωγή, παράγοντες ποιητικής δημιουργίας, ο κοινωνικός ρόλος του ποιητή και τα διαψευσμένα οράματα της Αριστεράς, το μότο της ζωής του, εσωτερική καλλιέργεια και ο εγωκεντρισμός του καλλιτέχνη) διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους.
Ευχαριστώ τον Γιώργο Ζεβελάκη για την πολύτιμη συμβολή του στο αφιέρωμα του «Εντευκτηρίου». Επίσης, ευχαριστώ τον Yiorgos Kordomenidis για την αμέριστη φροντίδα του.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.