Τσιτσιπάς – Ρουντ 0-2: Ο Νορβηγός πήρε ρεβάνς για την ήττα του στο Μόντε Κάρλο, κατακτώντας το Barcelona Open

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο7) νίκησε τον Κάσπερ Ρουντ (Νο6) στον τελικό του Μόντε Κάρλο, όμως δεν μπόρεσε να το επαναλάβει και στον τελικό του Barcelona Open και να κατακτήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του το τουρνουά, το οποίο έχει επιχειρήσει άλλες τρεις φορές.

Ο Νορβηγός πήρε τη ρεβάνς κι έφτασε στην κατάκτηση του τουρνουά της Βαρκελώνης με 0-2 σετ (5-7, 3-6). Κάπως έτσι, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί που τον συνοδεύει, αφού δεν έχει κερδίσει ποτέ τίτλο σε 500άρι τουρνουά, μετρώντας από την Κυριακή (21/04) πλέον 11 χαμένους τελικούς (0-11).

Ο Ρουντ μάλιστα, έσπασε και την αήττητη πορεία του Τσιτσιπά, ο οποίος παρέμενε αήττητος στη φετινή χωμάτινη σεζόν, έχοντας 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Το ματς
Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για τον Έλληνα τενίστα, που είχε διπλό break point στην εκκίνηση του τελικού. Ο Ρουντ έσβησε το πρώτο, όμως ο Στέφανος πήρε το δεύτερο και με το “καλημέρα” έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του.

Ο Έλληνας τενίστας κράτησε το προβάδισμα μέχρι το 5ο game, καθώς στο 6ο ο Ρουντ “έσβησε” το break που τον βάραινε από την αρχή του τελικό και σπάζοντας το σερβίς του Τσιτσιπά, ισοφάρισε σε 3-3, με το 1ο σετ να έρχεται σε απόλυτη αρμονία.

Στη συνέχεια ο Νορβηγός προηγήθηκε για πρώτη φορά στο πρώτο σετ με 3-4. Αν κι έκανε ένα διπλό λάθος που έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στον Έλληνα τενίστα με στόχο το break, το διόρθωσε στην πορεία και κράτησε το service του.

Ο Ρουντ διαχειρίστηκε καλά το service του, πήρε το πλεονέκτημα στον 9ο game με 4-5, κι ανάγκασε τον Τσιτσιπά να σερβίρει για να μείνει ζωντανός στο 1ο σετ. Ο Νο7 στον κόσμο με love game όμως, δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να κλείσει το σετ κι έκανε το 5-5.

Ο Τσιτσιπάς πίεσε στο επόμενο game για break, όμως ο Νορβηγός το διαχειρίστηκε και δεν του επέτρεψε να σπάσει στο σερβίς του.

Το πρώτο σετ ωστόσο, το πήρε ο Ρουντ με 5-7, ο οποίος έκανε το δεύτερο break του και δεν άφησε τον Τσιτσιπά να στείλει το σετ στο tie break.

Στο δεύτερο game του δεύτερου σετ ο Νορβηγός πίεσε, με τον Έλληνα τενίστα να κάνει δύο διπλά λάθη στα σερβίς του και να δίνει την ευκαιρία στον Νορβηγό να του κάνει break. Διόρθωσε όμως, το λάθος του κι ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Ρουντ με break και τρία σερί games διεύρυνε το προβάδισμά του σε 1-4, ο Τσιτσιπάς μείωσε προσωρινά, όμως ο Νορβηγό κράτησε το σερβίς του έκανε το 2-5 και στρίμωξε τον Έλληνα τενίστα.

Ο Τσιτσιπάς άντεξε στην πίεση έκανε το 3-5, όμως ο Ρουντ ολοκλήρωσε το έργο που ξεκίνησε στο πρώτο σετ, φτάνοντας σε έναν ιστορικό τίτλο της καριέρας του, κατακτώντας και το δεύτερο σετ με 3-6.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.