Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς 2-1: Στον τελικό του Barcelona Open με επιβλητική ανατροπή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το καθήκον του στα ημιτελικά του Barcelona Open απέναντι στον Ντούσαν Λάγιοβιτς και με 2-1 σετ (7, 6-4, 6-2) έπειτα από ανατροπή προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής (19:00), όπου θα αντιμετωπίσει τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ, νο6 της ATP.

Το ματς
Ο Σέρβος ήταν αυτός που άνοιξε τον μεγάλο ημιτελικό κάνοντας το 1-0 στα games χάρις στα δύο αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά με το σκορ στο 40-40.

Έκτοτε οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι και το 6-5 του Λάγιοβιτς, με τα games που μεσολάβησαν να χαρακτηρίζονται από τη δυσκολία του κορυφαίου Έλληνα τενίστα να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα που του έβαζε το νούμερο 59 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παράλληλα, ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αρκετά στο δεύτερο σερβίς του Σέρβου, ενώ ο ίδιος δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο δικό του με μόλις 47%.

Με το σκορ στο 6-5 υπέρ του Λάγιοβιτς, ο Στέφανος σέρβιρε για να στείλει το σετ στο tie break, με τον Λάγιοβιτς ωστόσο να κάνει το πρώτο break του ματς στο κρισιμότερο σημείο.

Πίεσε τον Έλληνα τενίστα, τον οδήγησε σε λάθη και κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-5. Χαρακτηριστικό της αδυναμίας του Τσιτσιπά να βρει λύσεις στο πρώτο σετ ήταν το γεγονός ότι δεν έφτασε ποτέ σε break point.

Το δεύτερο σετ μέχρι τα μισά του ήταν μια ακτινογραφία του πρώτου. Οι δύο τενίστες υπερασπίζονταν το σερβίς τους, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 3-3 με love game και εκείνο το σημείο ήταν που του έδωσε την ώθηση για να κάνει το step up που χρειαζόταν, προκειμένου να φέρει το ματς στην απόλυτη ισορροπία.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έσπασε για πρώτη φορά στο ματς το σερβίς του Λάγιοβιτς για το υπέρ του 4-3, στη συνέχεια κράτησε το δικό του σερβίς και με συνολικά games 6-4

Στο τρίτο σετ ο αγώνας ήταν εντελώς διαφορετικός, έπετα από το πρώτο game. Ο Τσιτσιπάς πήρε το δεύτερο χωρίς να χάσει πόντο και έπειτα έκανε το break οδηγώντας τον Λάγιοβιτς σε απανωτά λάθη. Ακολούθησαν άλλα τρία love games, με τον Σέρβο να ξυπνάει λίγο πριν χάσει το ματς από τον Έλληνα πρωταθλητή.

Αποδείχθηκε επιθανάτιος ρόγχος, με τον Τσιτσιπά να κατακτά το όγδοο game και να παίρνει τη νίκη που τον οδηγεί για τέταρτη φορά στα τελευταία έξι χρόνια στον τελικό, ψάχνοντας την πρώτη κατάκτηση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.