Λαμία – Παναθηναϊκός 0-5: Όργια από Ιωαννίδη – Μπακασέτα στην πεντάρα του τριφυλλιού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας καταιγιστικός Παναθηναϊκός με τους Φώτη Ιωαννίδη και Τάσο Μπακασέτα να κάνουν όργια πέρασε από τη Λαμία επικρατώντας με 5-0 και πλέον θα πάει την Τετάρτη (24/4) στην OPAP Arena για να παίξει τα ρέστα του για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Το τριφύλλι δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας με τον Ιωαννίδη να πετυχαίνει δύο γκολ, να έχει μια ασίστ και να χαρίζει μερικές μαγικές ενέργειες ενώ κοντά σε απόδοση ήταν και ο Τάσος Μπακασέτας ο οποίος είχε επίσης δύο γκολ και δύο ασίστ στα 63′ λεπτά που αγωνίστηκε πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Το σκορ για το τριφύλλι είχε ανοίξει ο Βέρμπιτς δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο καθώς είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Μπερνάρ που αποχώρησε λόγω τραυματισμού.Το μόνο ανησυχητικό για τον

Παναθηναϊκό και τον Φατίχ Τερίμ που είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει και κάποιους ποδοσφαιριστές ήταν ο τραυματισμός του Μπερνάρ που αποχώρησε στο 23′ του αγώνα για να δώσει τη θέση του στον Βέρμπιτς.

Με δύο αλλαγές ο Παναθηναϊκός
Ο Φατίχ Τερίμ έκανε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με το εντός έδρας ματς με τη Λαμία καθώς οι Λοντίγκιν-Λημνιός πέρασε στο αρχικό σχήμα αντί των Ντραγκόβσκι και Σπόραρ ενώ ο Τούρκος τεχνικός έκανε και αλλαγή στον σχηματισμό των πράσινων.

Κάτω από την εστία ήταν ο Λοντίγκιν με τον Κώτσιρα να παίζει στο δεξί άκρο και τον Χουάνκαρ αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Γεντβάι-Ακαϊντίν. Μπροστά τους βρέθηκαν οι Αράο-Τσέριν με τον Λημνιό να ξεκινάει στο δεξί άκρο και τον Μπερνάρ αριστερά ενώ ο Μπακασέτας έπαιξε πίσω από τον Ιωαννίδη.

Από την άλλη πλευρά ο Βόκολος είχε και αυτός μια αλλαγή στο αρχικό σχήμα της ομάδας του σε σχέση με την αναμέτρηση που διεξήχθη στη Λεωφόρο

Καταιγιστικό το τριφύλλι
Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός και σε αντίθεση με το ματς της Λεωφόρου θέλησε από την αρχή να μπει σε θέση οδηγού, να σκοράρει και να “καθαρίσει” τη νίκη και το τρίποντο.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 5′ όταν ο Ιωαννίδης έκανε την ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε την παράλληλη μπαλιά προς τον Τσέριν που δεν μπόρεσε να πλασάρει, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα που έκανε το σουτ με τον Κοσέλεφ να διώχνει σε κόρνερ.

Η Λαμία απάντησε στο 9′ με τον Τσιλούλη αποδέκτη της μπάλας στα δεξιά, αυτός έκανε το σουτ με τη μία αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά πάνω από την εστία του Λοντίγκιν.

Αλλαγή ο Βέρμπιτς και… γκολ
Στο 22′ ο Μπερνάρ που είχε κάποιες ενοχλήσεις αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο προληπτικά και έδωσε τη θέση του στο Βέρμπιτς ο οποίος σκόραρε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα. Ο Ιωαννίδης πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο, την έδωσε στον Λημνιό, που έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι του Κοσέλεφ και ο επερχόμενος Βέρμπιτς σε κενή εστία πλάσαρε για το 0-1.

Το τριφύλλι απείλησε ξανά στο 36′ με τον Μπακασέτα να δίνει στον Ιωαννίδη που έφυγε από τα δεξιά, ο Έλληνας φορ πάτησε περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ το οποίο πέρασε έξω.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου 45λεπτου ο Παναθηναϊκός βρήκε και ένα δεύτερο γκολ για “κλειδώσει” το τρίποντο. Ο Ιωαννίδης πέρασε τον Κορνέζο πάνω στη γραμμή του άουτ και γύρισε προς τον Μπακασέτα στο ύψος του πέναλτι με τον Έλληνα μέσο να πλασάρει διαγώνια και να νικάει τον Κοσέλεφ για το 0-2 του τριφυλλιού.

Τρία τέρματα σε επτά λεπτά ο Παναθηναϊκός
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Λαμία προχώρησε σε δύο αλλαγές αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και πέτυχε τρία γκολ σε επτά λεπτά για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Αρχικά το τριφύλλι απείλησε στο 51′ με τον Βέρμπιτς ο οποίος έστειλε το σουτ λίγο έξω.

Στο 54′ ο Μπακασέτας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά με τον Ιωαννίδη να πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και να νικάει τον Κοσέλεφ για το 0-3 των πράσινων.

Στο 57′ ο Βέρμπιτς έκανε πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά, γύρισε προς τον Λημνιό που έκανε το σουτ με τον Τζανετόπουλο να κόβει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα δύο φορές, αυτή έφτασε στον Μπακασέτα που με νέο σουτ πέτυχε το 0-4 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Δύο λεπτά αργότερα η Λαμία απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά όταν ο Σλίβκα από τα δεξιά γύρισε προς τον Τσιλούκη που έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι με τον Λοντίγκιν να απομακρύνει με το πόδι τη μπάλα.

Το επιθετικό κρεσέντο του Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε στο 60′ όταν ο Μπακασέτας έκανε βαθιά μπαλιά προς τον Ιωαννίδη, αυτός έβαλε στην πλάτη του τον Τζανετόπουλο, τον πέρασε και μπήκε στην περιοχή, ο Κορνέζος έκανε πίσω βήματα και ο Έλληνας φορ πλάσαρε για το 0-5 με το δεύτερο γκολ του.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος (62′ Στάνκο), Τζανετόπουλος, Αμαράλ (46′ Σίντκλεϊ), Νούνιες, Τζανδάρης (62′ Κοντονίκος), Σλίβκα, Λέικ (46′ Μαρτίνεθ), Τσιλούλης, Μάλτσι (77′ Τσούκαλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Ακαϊντίν (63′ Βιλένα), Γεντβάι, Χουάνκαρ (63′ Μλαντένοβιτς), Τσέριν, Αράο, Μπερνάρ (23′ Βέρμπιτς), Λημνιός, Μπακασέτας (63′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (71′ Σπόραρ).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.