Αλμέιδα: “Όλα μου θυμίζουν την περσινή χρονιά, μεγάλος προπονητής ο Λουτσέσκου”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ΑΕΚ κρατούσε στα χέρια της τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, μέχρι ο Οζντόεφ να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 89′. Ο Ματίας Αλμέιδα δήλωσε μετά το ματς ότι η έκβαση της φετινής σεζόν του θυμίζει την περσινή, ενώ για την ένταση με τον Λουτσέσκου, τόνισε ότι είναι ένας μεγάλος προπονητής, χωρίς να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στον έντονο διάλογο που είχαν μετά το ματς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου: “Διαχωρίζω το παιχνίδι σε πολλά κομμάτια. Ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος, ένα δεύτερο μέρος με μια πολύ καλή αρχή. Έπειτα ο αντίπαλος άλλαξε κάποιους ποδοσφαιριστές, είχαν περισσότερη ταχύτητα στο παιχνίδι τους. Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ είναι από δικό μας λάθος.

Έπειτα από πολλά φάουλ που μας σφύριξαν, έρχεται ένα δεύτερο γκολ, από ένα φάουλ από μακρινή απόσταση και φάση διαρκείας στην περιοχή. Ένα παιχνίδι ποτέ δεν τελειώνει όσο και να προηγήσαι. Εμείς έχουμε δείξει ότι δεν θεωρούμε τελειωμένο κανένα παιχνίδι. Είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, αλλά κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι και συνεχίζουν όλα ανοικτά και ισοδύναμα. Σκεπτόμενος το θέμα του όταν προηγείσαι γιατί να σε ισοφαρίζουν πολλές φορές το διερωτάσε.

Έχει πολλές απαντήσεις. Μια ότι γυρνάει εναντίον σου το παιχνίδι, άλλες φορές από την ικανότητα του αντιπάλου και άλλες από δικά μας λάθη. Μέχρι και την τελευταία αγωνιστική πέρυσι ήμασταν πίσω και τώρα τα playoffs είναι ανοικτά για περισσότερες ομάδες. Θα παιχτεί μέχρι τέλους”.

Για τα σημεία που χρειάζεται βελτίωση η ΑΕΚ: “Πάντα υπάρχουν περιθώρια για όλες τις ομάδες να βελτιωθούν. Το ποδόσφαιρο είναι σαν να έχεις ένα κοντό σεντόνι. Πολλές φορές όταν κρυώνεις σκεπάζεις το κεφάλι σου και κρυώνεις στα πόδια σου, άλλες συμβαίνει το αντίστροφο.

Τώρα η ομάδα που θα είναι περισσότερο συγκεντρωμένη θα είναι αυτή που θα πάρει και τον τίτλο. Και εμείς θα το παλέψουμε μέχρι τέλους όπως κάναμε και πέρυσι. Οπότε ναι κρατάω τα γκολ που δεχτήκαμε, τα λάθη, κοιτάζω μέσα μου να δω τι λάθη έχω κάνει, αλλά πάντα έχω στο μυαλό μου ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους.

Αυτή η ομάδα πάντα προσπαθεί να παίξει ένα ποδόσφαιρο για να νικήσει. Αλλά αυτό που έχει να κάνει με το κοντό σεντόνι είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Σήμερα όλες οι αλλαγές μου ήταν πιο αμυντικογενείς, αλλά δεν έγινε κάτι. Το φάρμακο για τη νίκη δεν το ‘χει κανείς. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους, είναι ένα ισοδύναμο πρωτάθλημα”.

Για το αν επηρέασαν οι αναγκαστικές αλλαγές και την ένταση με τον Λουτσέσκου: “Όσον αφορά το πρώτο, τα παιδιά μπου μπήκαν τα πήγαν καλά. Οι τρεις αλλαγές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Λαμβάνοντας υπόψιν τον αντίπαλο, στη θέση που επέλεξα να βάλω τον Γκατσίνοβιτς τα πήγαινε καλά. Ο Λιβάι ένιωσε έναν πόνο στα πρώτα δέκα λεπτά και σήκωσα τον Πόνσε για ζέσταμα κατευθείαν. Όταν πάω να κάνω μία αλλαγή κάνω μία άλλη σκέψη, γιατί και ο Άμραμπατ μου ζήτησε αλλαγή. Σε γενικές γραμμές όμως κάναμε ένα καλό ματς.

Στο δεύτερο ερώτημα, χαιρέτισα τον αντίπαλο προπονητή που είναι μεγάλος. Πάντα λέω για τον τρόπο που σκέφτομαι και έκανα απλά αυτό. Είναι μεγάλος προπονητής”.

Για τους πολλούς βαθμούς που έχει χάσει η ΑΕΚ σε ματς που έχει προηγηθεί: “Βλέπω και τους βαθμούς που έχει κερδίσει η ομάδα, αλλά και όλα τα στατιστικά. Σήμερα άλλη μία φορά είχαμε περισσότερες αποτελεσματικές πάσες, μεγαλύτερη κατοχή, ένταση και έπειτα αν κάτσουμε και δούμε τους βαθμούς που χάσαμε και τα γκολ που δεχτήκαμε σε μεγαλύτερο βαθμό ήμασταν εμείς υπαίτιοι.

Εσείς είστε παρόντες στην προπόνηση και βλέπετε ότι δουλεύουμε. Αλλά έχουμε καταφέρει να πάρουμε κάποιους βαθμούς βνάσει της δουλειάς μας. Έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς στα τελευταία λεπτά και λόγω λαθών, αλλά πρέπει αν συνεχίσουμε να βλετιωνόμαστε. Αν ήμουν αρνητικός άνθρωπος θα κοίταζα άλλους αριθμούς και δεν θα αφιερωνόμουν σε αυτό. Επειδή πιστεύω στη δουλειά και πιστεύω ότι είμαι θετικός αυτό μου επιτρέπει να βλέπω και τα λάθη, αλλά και την πραγματικότητα, όπου έπειτα από πολλά χρόνια η ΑΕΚ είναι ανταγωνιστική.

Προέρχεται από χρονιά που έχει κατακτήσει δύο τίτλους και φέτος παλεύει για το πρωτάθλημα. Βλέποντας κάποιος την πραγματικότητα μπορεί να προοδεύσει. Μέρος όλου αυτού είναι και η αναγνώριση στους αντιπάλους. Κανείς δεν παίζει μόνος του. Γενικά ξεκινάνε δύο ομάδες με 11 παίκτες και εκεί προσπαθείς να διαχειριστείς χιλιοστά του δευτερολέπτου. Άλλες φορές έχουν θετικό αντίκτυπο οι αποφάσεις μου και άλλες όχι.

Είμαστε έναν βαθμό πίσω και είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν δούμε όλα τα γκολ που έχουν μπει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, το 93% οφείλεται σε λάθη. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αν θα μπροούσαμε να κάνουμε ένα φάουλ λίγο πριν γίνει το λάθος θα ήταν όλα πιο εύκολα. Αλλά αυτό είναι αδύνατον. Όποιος είναι δυνατός συνεχίζει, όποιος φοβάται μένει πίσω”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.