«Λυπάμαι…»: Η πρώτη αντίδραση Παπανώτα μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Δημήτρης Παπανώτας τέθηκε εκτός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη μετά τις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες που προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών και εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους. Αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που θα δεχθώ, τότε θα παραιτηθώ. Μου είπαν, όχι Δημήτρη», είπε ο Δημήτρης Παπανώτας μιλώντας στο Alpha. Και πρόσθεσε:

«Θέλω να θυμίσω στον κ. Κασσελάκη ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε από το πρώτο βίντεο που ανέβασε. Για την Σοφία Μπεκατώρου που αντέδρασε έντονα ο Δημήτρης Παπανώτας, είπε «είμαι πρόθυμος να κάτσω σε ένα πάνελ μαζί της, να μιλήσουμε για όλα τα θέματα» και σε άλλο σημείο τόνισε ότι αυτό που είναι η βασική αρχή του #MeToo είναι βγείτε και μιλήστε. Κατηγόρησε δε την Σοφία Μπεκατώρου για πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Μίλησε πάλι για «κοπτοραπτική στις δηλώσεις του, τονίζοντας ότι ούτε ο ίδιος έχει όλο το περιεχόμενο των δηλώσεών του.

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανώτας είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή πως η γυναίκα στην Ελλάδα και την ΕΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα, εκτός… «αν θέλει να έχει [πρόβλημα]. Αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια δεν μιλάει, κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημά της».

Ειδικότερα, ο κ. Παπανώτας είχε πει: «Κόψτε την υστερία, γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. […] Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές μια χαρά τις μεταχειρίζονται, μια χαρά έχουν μισθούς».

Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του κ. Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος θα πάρει ο διδάκτορας Βιολογίας Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, ο οποίος είναι γιος της Κατερίνας Παπακώστα.

Σημειώνεται ότι η Κατερίνα Παπακώστα υπήρξε ύφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλευτής το 2019, αν και προερχόμενη από την ΝΔ.

Το βιογραφικό του κ. Σιδηρόπουλου

Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1982, μεγάλωσε και μένει μέχρι σήμερα στην Αγία Βαρβάρα της Δυτικής Αθήνας. Έχει καταγωγή από την Ημαθία και την Καρδίτσα. Είναι Διδάκτορας της Βιολογίας, ζωγράφος, ποιητής, στιχουργός. Τέλειωσε το 4ο Ενιαίο Λύκειο Κορυδαλλού το 2000, αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας της Αθήνας το 2004, έκανε μεταπτυχιακό στον Τομέα Κυτταρικής Βιολογίας- Βιοφυσικής(του ίδιου τμήματος) και διδακτορικό στον Τομέα Ζωολογίας – Θαλάσσιας Βιολογίας (επίσης του ίδιου τμήματος). Ο τίτλος του διδακτορικού του είναι: «Η διαχρονική διαφοροποίηση της Πανίδας της Ελλάδας». Ζωγραφίζει με την βοήθεια Η/Υ. Έχει συμμετάσχει στο ARΤ Θεσσαλονίκη 2016 και έχει κάνει την έκθεση ζωγραφικής 50 HAIKU & NEW AGE, μαζί με τον επίσης ζωγράφο και ποιητή Γιάννη Γούνα. Η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο: «Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Μέρος Πρώτο: Οι Εποχές άλλαξαν», εκδόθηκε από τις εκδόσεις Πνοές λόγου & τέχνης, τον Ιούνιο του 2018 και παρουσιάστηκε δύο φορές στον ΙΑΝΟ τον Ιούνιο του 2018 και 2019. Αυτό που κρατάτε στα χέρια σας είναι το πρώτο του επιστημονικό βιβλίο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.