Ο Πέτρος Ψωμάς με τους Δημάρχους Ιωαννίνων και Πρέβεζας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με τους δημάρχους των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί πρόσφατα ο Πέτρος Ψωμάς, κατά τη διάρκεια αυτοδιοικητικής περιοδείας του στις πόλεις τους. Οι επαφές έγιναν με στόχο την καταγραφή καλών πρακτικών και τη συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της δικτύωσης του επικεφαλής του σπιράλ και του εμπλουτισμού των γνώσεων της παράταξης επί ζητημάτων που απασχολούν τις μεγάλες πόλεις της χώρας με κοινά χαρακτηριστικά με την Πάτρα.

Με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων συζήτησε κυρίως θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της πόλης των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής, ζητήματα που αφορούν τις κοινωνικές ανάγκες και τις αντίστοιχες δημοτικές δομές καθώς και θέματα πολιτισμού, εικόνας και λειτουργίας πόλης. Ο πατρινός αυτοδιοικητικός άνδρας άκουσε με ενδιαφέρον –μεταξύ άλλων- για την εκπόνηση κανονιστικής διάταξης που αφορά τα καταστήματα της εστίασης, για συνεργασίες που προωθούν την αύξηση του εσωτερικού τουρισμού, για τη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της δημοτικής αστυνομίας, για κοινωνικές πρωτοβουλίες όπως κοινωνικό φαρμακείο, οδοντιατρείο κλπ.

Ο Θωμάς Μπέγκας εξελέγη τον περασμένο Οκτώβριο, έχει όμως διατελέσει ξανά Δήμαρχος Ιωαννίνων κατά την περίοδο 2014-2019 ενώ παλιότερα (την τριετία2011-2013) διετέλεσε επίσης Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων με αρμοδιότητες: Πράσινη Ανάπτυξη και Καινοτομία – Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων –Ανακύκλωση.  Είναι μηχανικός, έχει ασχοληθεί με δημόσια έργα και σήμερα συμμετέχει στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο ο Πέτρος Ψωμάς είχε συναντηθεί και κατά το παρελθόν, διατηρώντας μία αυτοδιοικητική σχέση αμοιβαίου σεβασμού. Ο δήμαρχος βρίσκεται στο ξεκίνημα της δεύτερης θητείας του και έχει πλέον ξεδιπλώσει το όραμά του για την πόλη. Όπως χαρακτηριστικά είπε στον Πατρινό συνομιλητή του «με στρατηγικό σχεδιασμό και με εναρμόνιση στις προκλήσεις και στις μεταβάσεις του μέλλοντος, αυτή την εποχή εξελίσσεται το αναπτυξιακό μωσαϊκό της ολοκλήρωσης του οράματος για την Πρέβεζα του 2030». Προμετωπίδα των αλλαγών αποτελούν οι υποδομές, η κοινωνική πολιτική, το πράσινο και η καθαριότητα, οι αναπλάσεις και η ψηφιακή επανάσταση.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επί πολύ θέματα που αφορούν την παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας. Μίλησαν  σχετικά με τους πόρους που αφήνει στο ταμείο του δήμου η αξιοποίησή της με την ταυτόχρονη εξασφάλιση αδάπανης πρόσβασης σε δημότες και επισκέπτες και για την επιπλέον φετινή αύξηση σε παραλίες με γαλάζιες σημαίες που συνεπάγεται επιπλέον προβολή καιεπιπλέον τουριστική κίνηση. Κατά την συζήτηση αναδείχθηκαν επίσης τα τεράστια οφέλη που έχει φέρει η δημιουργία μαρίνας στην πόλη: αξιοποίηση μιας υποβαθμισμένης περιοχής, πολλές θέσεις εργασίας, επισκεψιμότητα, υψηλού επιπέδου τουρισμός, τόνωση της τοπικής οικονομίας, πολυεπίπεδη ανάπτυξη, τοπική επιχειρηματικότητα, βελτίωση του κύρους και της αναγνωρισιμότηταςτης πόληςκ.α.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.