Η Πάτρα υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα – Το πρόγραμμα & η διαδρομή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Πάτρα υποδέχεται την Πέμπτη, 25 Απριλίου, στο Δημαρχείο της, την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024».

Η Ολυμπιακή Φλόγα, με τον ισχυρό συμβολισμό που περικλείει, θα τιμηθεί από τον Δήμο Πατρέων σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, στις  4 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου (Μαιζώνος 19).

Η εκδήλωση, στην οποία έχουν προσκληθεί να παραστούν οι εκπρόσωποι των Αρχών και των Φορέων της πόλης, είναι η πρώτη επίσημη εκδήλωση που  πραγματοποιείται στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας.

Η διαδρομή της φλόγας στην Πάτρα θα ακολουθήσει την πορεία από Αγίας Σοφίας και Κορίνθου, Αγίας Σοφίας και Κωνσταντινουπόλεως, Μαιζώνος στο νέο Δημαρχείο και μετά την εκδήλωση, Μαιζώνος προς Πλατεία Γεωργίου.

Την φλόγα θα μεταφέρουν οι λαμπαδηδρόμοι: Ευάγγελος Γουζούασης (Στίβος ΑμεΑ), Σωτήριος Μιχόπουλος (Τάε Κβο Ντο), Φωτεινή Πλέα (Πυγμαχία), Χριστόδουλος Κολόμβος (Υδατοσφαίριση), Νόρα Δράκου (Κολύμβηση), Νίκος Αργυρόπουλος (Κλασσικός Αθλητισμός).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας –Αφή Βωμού από λαμπαδηδρόμο Χριστόδουλο Κολόμβο.
  • Άφιξη  Αντιπροσωπείας Επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  και  της Οργανωτικής Επιτροπής των  33ων (ΧΧΧΙΙΙ) Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων  Παρίσι 2024.
  • Ανάκρουση  Ύμνου Ολυμπιακών Αγώνων – Εθνικού Ύμνου Γαλλίας και Εθνικού Ύμνου Ελλάδας και έπαρση σημαιών  ταυτόχρονα με την ανάκρουση των αντίστοιχων Ύμνων.
  • Χαιρετισμός Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.
  • Χαιρετισμός  Εκπροσώπου Οργανωτικής   Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων  «PARIS 2024»  Mme Catherine Sagnelonge: Κατρίν Σανιελόνζ, Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα.
  • Χαιρετισμός  εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πέτρου  Συναδινού, Μέλος ΕΟΕ –Εκπρόσωπος Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Αρχηγός Αποστολής Παρίσι 2024.
  • Ανταλλαγή Δώρων με Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και Οργανωτική Επιτροπή.
  • Αναχώρηση Ολυμπιακής Φλόγας  με λαμπαδηδρόμο  Νόρα Δράκου.
  • Λήξη Τελετής.

Κατά τη διάρκεια αναμονής άφιξης της Φλόγας, θα εμφανιστεί το σύνολο κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, “KΡΟΥΣΙΣ”, που διδάσκει και διευθύνει ο Maxim Mankovskiy. Η πρώτη εμφάνιση του συνόλου έγινε το 1995. Από τότε  έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και σημαντικές  εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.