Πάτρα: Αποκλεισμένο και σήμερα το δημαρχείο – Ένταση στο κέντρο – (ΝΕΟΤΕΡΑ)- Δήμος: «Δεν έχει υπάρξει τέτοιο επεισόδιο»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νεότερη ενημέρωση: Ένταση από το πρωί στο κέντρο της Πάτρας μετά τις καταγγελίες των συμβασιούχων για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα στο νέο Δημαρχείο Πάτρας.

Οιι συμβασιούχοι  με μήνυμά τους προς τα ΜΜΕ κατήγγειλλαν οτι στις 5 και 20 το πρωί κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε συναδέλφους τους που παρέμεναν στο δημαρχείο με καδρόνια τραυματίζοντάς τους! 

Νωρίς το πρωί ξεκίνησαν για νέα πορεία προς το νέο δημαρχείο αλλά συνάντησαν κλούβες της αστυνομίας που τους απέτρεψαν να φτάσουν στο χώρο, όπου για τις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση από τη δημοτική αρχή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή διαψεύδει τις καταγγελίες και σε ανακοίνωση αναφέρει: “Καταγγέλλουμε τις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται από δημοσιογράφους για δήθεν ξυλοδαρμούς και επιθέσεις, και την προσπάθεια συκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας. Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού για «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα». Ο λαός της Πάτρας ξέρει καλά ποιοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, βάζοντας την Δημοτική Αρχή στο στόχαστρο. Τους λέμε, όμως, να μην ελπίζουν! Όση λάσπη και να ρίξουν, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια, ούτε την αγωνιστική στάση της Δημοτικής Αρχής, ούτε το ψεύτικο ενδιαφέρον αυτών που κερδίζουν εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των συμβασιούχων”.

Πρώτη ενημέρωση: Σε ανακοίνωσή τους που εξέδωσαν τα ξημερώματα οι συμβασιούχοι στην Πάτρα, που κάνουν κατάληψη του Δημαρχείου, καταγγέλλουν επίθεση κουκουλοφόρων.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν:

«Κουκουλοφόροι με τη συνοδεία αντιδημάρχου, φωνάζοντας και απειλώντας συμβασιούχους που φύλασσαν το Δημαρχείο , επιτέθηκαν στους εργαζομένους με καδρόνια . Έκοψαν αλυσίδες , και ξεκίνησαν να χτυπούν τους εργαζόμενους , καταλήγοντας 2 συνάδελφοί μας αιμόφυρτοι.»

Υπενθυμίζεται ότι σε κατάληψη του κτιρίου του δημαρχείου στην Πάτρα έχουν προχωρήσει οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, διεκδικώντας την ανανέωση των συμβάσεων τους.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των συμβασιούχων στο δημαρχείο θα μείνει κλειστό, «μέχρι να πάρουμε γραπτή διαβεβαίωση από την Δημοτική Αρχή που να ικανοποιεί τα οικονομικά τους αιτήματα και να διασφαλίζει το εργασιακό τους περιβάλλον».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.