Κώστας Σβόλης: Δεν μετέχουμε σε …αόριστες κινητοποιήσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων Κώστας Σβόλης προχώρησε στην εξής προσωπική αποκάλυψη:

«Στις 12/4/2024, στις 11:45π.μ. απέστειλα, ως επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων, ηλεκτρονικό μήνυμα στη Δημοτική Αρχή με τα κάτωθι αιτήματα:

1) να με ενημερώσετε για την κινητοποίηση της προσεχούς Δευτέρας ή οποιαδήποτε άλλη κινητοποίηση σχετική με το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων και της κρατικής χρηματοδότησης, για το αν έχει ορισθεί συνάντηση με αρμόδιο Υπουργό ή οποιονδήποτε άλλον κυβερνητικό αντιπρόσωπο, για τον τόπο και τον χρόνο συνάντησης,

2) να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή τα γεγονότα βίας εις βάρος των συμβασιούχων του Δήμου μας που συνέβησαν σήμερα 12/4/2024».

Η Δημοτική Αρχή δεν μας ενημέρωσε για συγκεκριμένη συνάντηση αλλά αόριστα απάντησε ότι: «η κινητοποίηση για το θέμα των συμβασιούχων, θα γίνει τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, ώρα 10.30, στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Ως Δημοτική Παράταξη δηλώνουμε παρόντες σε κάθε κινητοποίηση με θεσμικό χαρακτήρα και με συγκεκριμένη συνάντηση με οποιονδήποτε κυβερνητικό αξιωματούχο ή άλλον θεσμικό φορέα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατεύθυνση επίλυσης του οποιουδήποτε προβλήματος αφορά τους συμπολίτες μας. Σε αόριστες κινητοποιήσεις που έχουν προσχηματικό χαρακτήρα και στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων δεν συμμετέχουμε.

Άλλωστε το παρελθόν έχει αποδείξει ότι τέτοιου είδους κινητοποιήσεις δεν προσέφεραν το παραμικρό, εκτός από την κομματική επιβράβευση της Δημοτικής Αρχής.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στην κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής και αναμένουμε απάντηση στο δεύτερο αίτημα που αφορά τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του ξυλοδαρμού των συμβασιούχων στον χώρο πέριξ του Δημαρχείου.

Ελπίζουμε οι διοικούντες να μην έχουν απολέσει την κοινωνική ευαισθησία για την οποία κομπορρημονούν στα λόγια αλλά δεν αποδεικνύουν στην πράξη».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.