Η Δημοτική Αρχή Πάτρας στην εκδήλωση των ΕΠΑΛ για τη Μαθητεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, Τάκης Πετρόπουλος και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση των ΕΠΑΛ και των Εργαστηριακών Κέντρων Αχαΐας για την απονομή των Βεβαιώσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης στους αποφοίτους της Ζ΄ Φάσης, που πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη) το απόγευμα, στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Ο Αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Μέσω της εξέλιξης του θεσμού της μαθητείας, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, αποσκοπούν στη βελτίωση της γνώσης και την ανάπτυξη χρηστικών δεξιοτήτων, που να αντιστοιχίζονται με τις σύγχρονες ανάγκες της παραγωγής και της παροχής υπηρεσιών. Παλεύουν να το πετύχουν, κόντρα στις ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής και εξοπλισμού, την έλλειψη προσωπικού, καθώς και εξειδίκευσης των εκπαιδευτών. Μάλιστα, βλέπουμε ότι ο θεσμός δεν πέτυχε ούτε κατ’ ελάχιστο το στρατηγικό στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ παράλληλα οξύνονται τα προβλήματα της ανασφάλιστης εργασίας, των χαμηλών μισθών, της ασφάλειας στου χώρους εργασίας, της ακρίβειας κ.ο.κ.

Οι μαθητές που λαμβάνουν σήμερα τις βεβαιώσεις τους, είναι άξιοι συγχαρητηρίων, όπως και οι εκπαιδευτές τους, γιατί έχουν καταφέρει να σταθούν όρθιοι και να φέρουν αποτελέσματα μέσα σ’ αυτό το εχθρικό περιβάλλον».

Ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρος Τουλγαρίδης ευχαρίστησε τους εκπαιδευόμενους για τη συμβολή τους στην ποιοτικότερη λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου και κατέληξε, λέγοντας: «Οι απόφοιτοι της μαθητείας των ΕΠΑΛ, καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για την απόκτηση επαρκών γνώσεων και την ανάπτυξη παραγωγικών δεξιοτήτων. Παραμένει το μεγάλο ζήτημα, που δεν είναι άλλο, από το πώς θα απορροφηθούν στην παραγωγική διαδικασία, όπως το αξίζουν και το δικαιούνται».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.