Η αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη στη εκδήλωση για την παιδική παχυσαρκία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, εκπροσωπώντας την Δημοτική Αρχή, παραβρέθηκε στην εκδήλωση, με θέμα: «Η παιδική παχυσαρκία στο προσκήνιο – καλές πρακτικές», που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο «Επίκεντρο», από τον Απόστολο Βανταράκη, Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, υπεύθυνο Ευρωπαϊκού προγράμματος για τη βελτίωση της υγείας των παιδιών.

Η Αντιδήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό της, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σπουδαίο, παγκοσμίου φήμης καθηγητή Παιδιατρικής και Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Γιώργο Χρούσο που ήταν ομιλητής στην ημερίδα, τονίζοντας ότι «είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή κάθε φορά που βρίσκεται στην πόλη μας».

Στη συνέχεια ανέφερε τα εξής: «Η σημερινή ημερίδα έχει ιδιαίτερη αξία, διότι επιχειρεί, πρωτίστως να θέσει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης ένα από τα επίμονα, δυσεπίλυτα προβλήματα υγείας, με επιδημικές διαστάσεις. Είναι γνωστό πως ο παιδικός και, κατ’ επέκταση, ο εφηβικός υπερσιτισμός αποτελεί, εδώ και δεκαετίες, μια μάστιγα, που έχει τις ρίζες της στην επικυριαρχία του δυτικού διατροφικού μοντέλου, ακόμα και στις χώρες που γέννησαν τη λεγόμενη μεσογειακή διατροφή, στις οποίες συγκαταλέγεται και η χώρα μας. Για την αντιμετώπιση δε, του παλιρροιακού κύματος της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας οι μόνες εφικτές επιλογές είναι η πρόληψη και κυρίως η έγκαιρη παρέμβαση. Καλή επιτυχία στην εκδήλωση».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.