«Θέλω να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει» – Συγκλονίζει ο πατέρας του αστυνομικού Λυγγερίδη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Θέλω να τιμωρηθούν, όπως τους αξίζει» είναι τα συγκλονιστικά λόγια του πατέρα του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στον απόηχο των δεκάδων συλλήψεων για τη δολοφονία του γιου του κατά τη διάρκεια των δραματικών επεισοδίων στου Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση με τη ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη και κατέληξε 20 ημέρες μετά από τον βαρύτατο τραυματισμό του στον μηρό, μίλησε για «δικαίωση». «Την περίμενα αυτή τη δικαίωση, μου την υποσχέθηκαν, θέλω να τιμωρηθούν, όπως τους αξίζει» δήλωσε για τις συλλήψεις, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Ήταν μία δύσκολη συναισθηματικά ημέρα, πολλά μπορούν να γίνουν, νόμοι υπάρχουν. Είναι μία δικαίωση, μία αρχή, η δική μου η δικαίωση βέβαια ό,τι και να γίνει, δεν πρόκειται να γίνει», συμπλήρωσε και είπε για τους συλληφθέντες: «δεν θέλω να τους αντικρίσω, δεν θέλω ούτε να τους βλέπω».

«Έχασα έναν γιο, έναν ήρωα, απέκτησα μια άλλη οικογένεια τη διμοιρία του. Οι συνάδελφοί του είναι όλοι γιοι μου, τον γιο μου αγκάλιαζα εκεί μέσα» δήλωσε με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια.

Σημειώνεται πως από το πρωί της Δευτέρας (22.04.24) διεξάγεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αδικοχαμένου αστυνομικού, με τις Αρχές να έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές και σε 57  αυτόφωρες συλλήψεις έως τώρα.

Μάλιστα, ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο αδερφός του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αδικοχαμένο αστυνομικό το βράδυ των δραματικών επεισοδίων. Η προσαγωγή του σημειώθηκε μετά από έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του.

Η επιχείρηση του τμήματος Αθλητικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου και κυρίως σε σπίτια και αυτοκίνητα οπαδών της δυτικής Αθήνας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν προκύψει πειστήρια που σχετίζονται με τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο αριθμός των προσαχθέντων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και άλλα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οπαδική βία.

Πιο συγκεκριμένα, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, περιλαμβάνονται 150 ονόματα ατόμων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Έχουν συλληφθεί 57 άτομα, αναζητούνται ακόμη 60.

Οι συλληφθέντες θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και αναμένεται να κατηγορηθούν και για άλλα επεισόδια, όχι μόνο για τα δραματικά στου Ρέντη.

Ο 31χρονος αστυνομικός έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για 20 ημέρες στη ΜΕΘ, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.