Θανατηφόρο τροχαίο στην Ημαθία – 36χρονος έπεσε με το ΙΧ του σε αρδευτικό κανάλι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κύματα αφρικανικής σκόνης και τον Μάιο αναμένονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη. Τα φαινόμενα θα είναι πλέον συχνότερα, εκτιμά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

Ακόμα ένα κύμα αφρικανικής σκόνης μέσα στον Μάιο φαίνεται πως θα αντιμετωπίσουμε, μετά τη σταδιακή υποχώρηση του τελευταίου που σκέπασε κατά τόπους την Ελλάδα με ένα πορτοκαλί πέπλο, όπως προβλέπει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην αύξηση της συχνότητας του φαινομένου σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, αλλά και στην πρώιμη εμφάνισή του πριν την καλοκαιρινή περίοδο.

«Είναι χαρακτηριστικό της ξηρασίας και της σχετικής ερημοποίησης εδαφών με αποτέλεσμα ο συνολικός όγκος σωματιδίων να είναι πολύ μεγαλύτερος», εξήγησε ο κ. Σαρηγιάννης.

Σχετικά με την επανεμφάνιση του φαινομένου, ο καθηγητής σημείωσε πως «περιμένουμε να δούμε νέο επεισόδιο με την αφρικανική σκόνη μέχρι τα μέσα Μαΐου, που θα μπορούσε να είναι της ίδιας έντασης με το τωρινό, ίσως και παραπάνω ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες που θα επικρατούν».

Τόνισε, επιπλέον, πως «αλλάζουν οι ροές του ανέμου, καθώς αλλάζει το κλίμα», οδηγώντας σε έντονα φαινόμενα.

Ωστόσο, στάθηκε καθησυχαστικός, αφού όπως είπε, «από τον Μάιο και μετά τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Το επόμενο φθινόπωρο θα έχουμε ένα ακόμη επεισόδιο αφρικανικής σκόνης».

https://www.newsit.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.