Ρόδος: Καταδικάστηκε φορέας του AIDS που κόλλησε την σύντροφό του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ρόδος στο επίκεντρο μετά την απόφαση για 41χρονο φορέα του AIDS. Ο άνδρας κατηγορήθηκε ότι μετέδωσε σκόπιμα τη νόσο στην 50χρονη πρώην φίλη του…

Ο 41χρονος φορέας του AIDS καταδικάστηκε, αφού οι ισχυρισμοί της πρώην συντρόφου του, έγιναν δεκτοί. Τον κατηγορούσε ότι την κόλλησε σκόπιμα, για να την εκδικηθεί. Η γυναίκα είχε περιγράψει στους αστυνομικούς και στο δικαστήριο τα γεγονότα, με την υπόθεση να γίνεται κεντρικό θέμα συζήτησης στη Ρόδο. Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και είχε οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Κατόπιν ποινικής διαπραγμάτευσης και επικύρωσης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον 41χρονο προσωρινά κρατούμενο στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού φορέα του AIDS, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη μετά από μήνυση μιας 50χρονης πρώην συντρόφου του.

Ο κατηγορούμενος φέρεται, ειδικότερα, πως ενώ γνώριζε ήδη από το 2003 – 2004 ότι ήταν φορέας της μολυσματικής νόσου, δεν  ενημέρωσε την σύντροφό του.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η 50χρονη κατήγγειλε στις 24 Αυγούστου 2022 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ότι ο 41χρονος της μετέδωσε τη νόσο σκόπιμα. Κατέθεσε, ακόμη, ότι ήταν κακοποιητικός και εκδικητικός.

Όπως υποστήριξε η 50χρονη, κατά τη διάρκεια της συμβίωσής τους ήθελε να της παρέχει μία ζωή την οποία ο ίδιος δεν μπορούσε να υποστηρίξει οικονομικά, γι’ αυτό και αποφάσισε να ανοίξει ένα συνοικιακό κατάστημα τον έλεγχο του οποίου ανέλαβε η ίδια.

Όπως είπε, ενάμιση χρόνο μετά τη λειτουργία του ανακάλυψε ότι η επιχείρηση είχε χρέη 25.000 ευρώ και από εκείνη την ημέρα άρχισαν και τα προβλήματα μεταξύ τους με αποτέλεσμα να χωρίσουν.

Σύμφωνα πάντα με τη dimokratiki.gr, όταν ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από τον ανακριτή για μηνύματα που απέστειλε στην πρώην σύντροφό του με τις φράσεις: «Θα πληρώσεις να είσαι σίγουρη», «Καλώς ήλθες στον νέο κόσμο», «Μη με ξαναενοχλήσεις», «Τώρα πόνα και εσύ όπως και εγώ», «Όταν θα καταλάβεις, θα είναι αργά, αλλά θα χαχανίζω εγώ στο τέλος«, «Έχεις μεγάλο Γολγοθά», «Θέλεις δεν θέλεις, τώρα είναι πολύ αργά», παραδέχθηκε ότι τα έστειλε, ισχυριζόμενος ότι το έπραξε πάνω στον πανικό του, αφού χώρισαν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.