Πού μετακινήθηκαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Αγίων Αναργύρων – Προς απόταξη ο φρουρός που είδε τη δολοφονία της Κυριακής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, μετά το τραγικό περιστατικό της γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της, το βράδυ της Δευτέρας.

Οι κινήσεις και οι πράξεις των αστυνομικών όταν η άτυχη κοπέλα ζήτησε βοήθεια καθώς φοβόταν για τη σωματική της ακεραιότητα, αλλά και τη στιγμή που δέχθηκε την επίθεση, οδήγησαν την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην απόφαση για την καρατόμησή τους.

Ωστόσο, δεν ελήφθη η απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα, αλλά μόνο να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Φύλλα πορείας για έξι αστυνομικούς

Ειδικότερα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έβγαλε… φύλλα πορείας για έξι αστυνομικούς, που εμπλέκονται στην υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας της 28χρονης κοπέλας, έξω από την είσοδο του αστυνομικού τμήματος.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής του ΑΤ Αγίων Αναργύρων και ο αστυνομικός σκοπός που είχε υπηρεσία στο φυλάκιο, μετατίθενται στη Διεύθυνση Μεταφορών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.

Επίσης, η υποδιοικήτρια – επόπτρια και ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης μετατίθενται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, ενώ η αξιωματικός υπηρεσίας και ο αστυνόμος – οδηγός μετατίθενται στη Διεύθυνση Μεταγωγών.

Σύμφωνα με τον Alpha, o αστυνομικός φρουρός μετρά μέρες για να φύγει από την Αστυνομία. Ο φρουρός καταδικάστηκε στις 23 Μαρτίου οριστικά και αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο, στον οποίο ο ίδιος είχε προσφύγει γιατί ζητούσε την αθώωσή του.

Ο Άρειος Πάγος, όμως, απλώς επικύρωσε την απόφαση του δικαστηρίου. Δηλαδή, ο φρουρός καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ ετών οριστικά και αμετάκλητα. Το Πειθαρχικό της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να βγάλει απόφαση μέχρι τον Αύγουστο γιατί έχει παραπεμφθεί εκεί με το ερώτημα της απόταξης.

Σε ένα μήνα πάντως θα έχει παρθεί η απόφαση για το αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός θα αποταχθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

in.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.