Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το στρώμα σας για να αποφύγετε προβλήματα υγείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύμφωνα με έναν ειδικό, πολλοί άνθρωποι παραμελούν τον καθαρισμό του στρώματος τους, παρά το γεγονός ότι περνάμε περίπου το 1/3 της ζωής μας στο κρεβάτι. Αυτή η αμέλεια επιτρέπει τη συσσώρευση βρωμιάς και βακτηρίων με την πάροδο του χρόνου, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, όπως αλλεργίες, άσθμα και έκζεμα.

Ο Brian Dillon, ειδικός στα υπνοδωμάτια από την Crafted Beds, εξηγεί: «Το στρώμα σας μπορεί να μετατραπεί σε εστία βρωμιάς και βακτηρίων. Ο μέσος άνθρωπος αποβάλλει περίπου 10 γραμμάρια νεκρών κυττάρων του δέρματος κάθε εβδομάδα, παρέχοντας μια άφθονη πηγή τροφής για εκατομμύρια ακάρεα σκόνης. Αυτοί οι μικροσκοπικοί οργανισμοί ευδοκιμούν στο ζεστό και υγρό περιβάλλον των κρεβατιών μας και μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως αλλεργίες, άσθμα και έκζεμα».

 

Όμως, τα ακάρεα σκόνης δεν αποτελούν το μοναδικό πρόβλημα. Ο Dillon επισημαίνει μια πρόσφατη μελέτη που δείχνει ότι το τυπικό στρώμα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 εκατομμύρια βακτήρια.

«Το σώμα μας παράγει ιδρώτα, έλαια και άλλα σωματικά υγρά κατά τη διάρκεια του ύπνου, δημιουργώντας ένα περιβάλλον κατάλληλο για την ανάπτυξη βακτηρίων», συμπληρώνει ο ειδικός.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το στρώμα σας

Ο Dillon συνιστά τον καθαρισμό του στρώματος σας τουλάχιστον 1 φορά κάθε 6 μήνες για να απομακρύνετε τη συσσωρευμένη βρωμιά και τα βακτήρια. «Η επένδυση σε ένα προστατευτικό στρώματος μπορεί επίσης να βοηθήσει να διατηρήσετε το στρώμα σας καθαρό», είπε ο ειδικός.

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να καθαρίσετε το στρώμα σας

«Σκουπίστε σχολαστικά το στρώμα χρησιμοποιώντας το ειδικό εξάρτημα της σκούπας για ταπετσαρίες, προκειμένου να απομακρύνετε τη βρωμιά και τη σκόνη», δήλωσε ο Dillon. «Για τους λεκέδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού ή ένα ήπιο απορρυπαντικό, διασφαλίζοντας ότι το στρώμα έχει στεγνώνει εντελώς πριν τοποθετήσετε ξανά τα κλινοσκεπάσματα».

Μην ξεχνάτε τα μαξιλάρια και τα παπλώματα

Εκτός από τα στρώματα, τα μαξιλάρια και τα παπλώματα είναι άλλα δύο αντικείμενα που είναι επιρρεπή στη συσσώρευση βρωμιάς και βακτηρίων. «Όπως και τα στρώματα, τα μαξιλάρια και τα παπλώματα μπορούν να παγιδεύσουν βρωμιά, ακάρεα σκόνης και βακτήρια, επιδεινώνοντας τις αλλεργίες και άλλες παθήσεις», δήλωσε ο Dillon. «Συνιστάται το πλύσιμο των μαξιλαριών και των παπλωμάτων κάθε 6 μήνες, ή πιο συχνά για άτομα με αλλεργίες».

Για το πλύσιμο των μαξιλαριών και των παπλωμάτων, ο Dillon συνιστά τη χρήση ήπιου απορρυπαντικού σε χαμηλή θερμοκρασία και την προσθήκη ενός φλιτζανιού λευκού ξυδιού στον κύκλο του ξεβγάλματος για την εξάλειψη των βακτηρίων και των οσμών. Η διατήρηση της καθαριότητας αυτών των τριών αντικειμένων μπορεί να μειώσει σημαντικά την έκθεση σε βακτήρια, προάγοντας τον ποιοτικό ύπνο και ένα πιο υγιεινό περιβάλλον στο υπνοδωμάτιο σας.

«Είναι εκπληκτικό να συνειδητοποιείς πόσο βρώμικο μπορεί να γίνει το μέρος όπου περνάμε τόσο πολύ χρόνο», δήλωσε ο Dillon. «Ωστόσο, εφαρμόζοντας μερικές απλές διαδικασίες καθαρισμού για τα στρώματα, τα μαξιλάρια και τα παπλώματά μας, μπορούμε να μετατρέψουμε τα υπνοδωμάτιά μας σε ασφαλή, υγιεινά καταφύγια για χαλάρωση και αναζωογόνηση».

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.