Νίκη Κεραμέως: «Πάνω από 76 χιλιάδες είναι οι εγγραφές για την επιστολική ψήφο»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο για την επιστολική ψήφο και σχολίασε το επίπεδο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δημοσίου προς τους πολίτες.

Στην αρχή η υπουργός μίλησε για το εάν έχει σημειωθεί πρόοδος στις εγγραφές για την επιστολική ψήφο: «Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια ραγδαία αύξηση στις εγγραφές. Πάνω από 76 χιλιάδες είναι οι εγγραφές, με το 65% να είναι από το εσωτερικό και το 35% από το εξωτερικό». Παράλληλα, τόνισε ότι μεγάλος είναι ο αριθμός των εγγραφών και από τους Έλληνες που κατοικούν στην χώρα, γεγονός που αποδεικνύει  ότι «υπάρχει μια ανάγκη των Ελλήνων πολιτών που για οποιοδήποτε λόγο δυσκολεύονται να πάνε να ψηφίσουν», επεσήμανε η κα Κεραμέως. Μέχρι της 29 Απριλίου, την Μεγάλη Δευτέρα είναι η διορία για να εγγραφεί όποιος πολίτης επιθυμεί για να ψηφίσει με επιστολική ψήφο.

Αναφορικά με την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι πολίτες, σχολίασε η Νίκη Κεραμέως: «Προσπαθούμε διαρκώς με κάθε ενέργεια να φθάσουμε στο καλύτερο Δημόσιο που αξίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες». Και προς επίρρωση των λεγομένων της η υπουργός είπε ότι πριν από δέκα ημέρες έγινε ο πρώτος διαγωνισμός για υψηλόβαθμα στελέχη στο Δημόσιο. Και συμπλήρωσε λέγοντας «για πρώτη φορά έρχεται μια κυβέρνηση και λέει θα αυτοπεριοριστώ και θα βάλω πιο αυστηρά κριτήρια». Μάλιστα, σύμφωνα με την υπουργό η συμμετοχή στα τεστ δεξιοτήτων για τις ανώτερες θέσεις του Δημοσίου η συμμετοχή έφθασε στο 94%.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Έχει ξεκινήσει από πέρυσι, αρχές του 2023 και είναι η πρώτη φορά από το 1982 που μπήκε αξιολογητής μέσα σε τάξη. Ο νυν υπουργός προχωράει πολύ γρήγορα αυτή την διαδικασία αξιολόγησης. Μιλάμε για κάτι που δεν είχε γίνει εδώ και 40 χρόνια».

Αναφερόμενη η υπουργός στην μισθοδοσία των δημοσιών  υπαλλήλων σημείωσε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από το Επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό «να αυξηθούν οι απολαβές στους δημόσιους υπαλλήλους».

Δημοσκοπήσεις που διεξάγονται καταγράφουν την κυβέρνηση να εισπράττει την δυσαρέσκεια των πολιτών. Πάνω σε αυτό η Νίκη Κεραμέως σχολίασε: «εμείς προχωρούμε να υλοποιούμε όσα ακριβώς υποσχεθήκαμε, εδώ αναγνωρίζουμε και τυχόν αστοχίες και λάθη».

Η υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε για τα Τέμπη ότι «η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα δώσει τις τελικές απαντήσεις σε ό,τι αφορά αυτήν την πραγματική τραγωδία»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.