Μητσοτάκης από Ρόδο: Δεν παίρνουμε αψήφιστα τις ευρωεκλογές – Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ τόσο περισσότερα θα διεκδικήσουμε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Η αντιπολίτευση περιμένει στη γωνία ένα ενδεχόμενο στραβοπάτημα. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Η ΝΔ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές με πολύ μεγάλη διαφορά» δήλωσε από την Ρόδο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε συγκέντρωση πολιτών.

«Τώρα δεν είναι ώρα για παράπονα, ούτε για άστοχες διαφοροποιήσεις» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του και έκανε έκκληση προς τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος για συσπείρωση.

«Δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές θέλω να σας ζητήσω να μην αντιμετωπίσουμε την κάλπη με χαλαρότητα και αδιαφορία. Ξέρουμε να κάνουμε εκλογές οι Νεοδημοκράτες. Θα μιλήσουμε θετικά, για όσα έχουμε πετύχει και για το πώς οραματιζόμαστε τον ρόλο της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με τη στείρα κριτική της αντιπολίτευσης, περιγράφουν μια χώρα που υπάρχει μόνο στο δικό τους μυαλό» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ στις ευρωεκλογές, τόσο περισσότερα θα μπορεί να διεκδικήσει στην Ευρώπη και τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα έχουμε κι εμείς στο δικό μας μεταρρυθμιστικό έργο.

Στην ομιλία του ανέφερε επίσης:

«Η παράταξή μας είναι ταυτισμένη και με την στρατηγική επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή να εντάξει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια 45 χρόνια πριν. Ήθελα να βρεθώ μαζί σας εδώ είναι γιατί θέλω να σας πω από καρδιάς ευχαριστώ για τα πρωτόγνωρα ποσοστά που μας δώσατε στις εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου»

«Αυτό το πσοσοτό είναι μια παρακαταθήκη ευθύνης για την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και μια δικαίωση μιας πολιτικής που έφερε αποτελέσματα για τις Ροδίτισσες και τους Ροδίτες, για τις νησιώτισσες και τους νησιώτες».

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι πρωταθλητής στην ανάπτυξη. Η χώρα είναι πρωταθλητής στην ανάπτυξη».

«Ήταν αποτέλεσμα μιας συνειδητής πολτιικής που προέταξε επενδύσεις, καλύτερους μισθούς, μειώσεις φόρων, τη στήριξη της Ρόδου ως ναυαρχίδος της χώρας».

«Ασφάλεια εσείς εδώ στα σύνορα αισθάνεστε από μια πατρίδα που είναι θωρακισμένη και ισχυρή. Μια χώρα που κατάφερε και έβαλε τάξη στο μεταναστευτικό, προέταξε τα εθνικά της δίκαια, ενίσχυσε τις ένοπλες δυνάμεις και τώρα μπορεί να δρέπει τους καρπούς μιας επαναπροσέγγισης με την Τουρκία χωρίς εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
«Συνεχίζουμε με την ίδια ταχύτητα να υλοποιούμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα. Δώσαμε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, οι συντάξεις αυξάνονται, το μέρισμα της ανάπτυξης μοιράζεται με δίκαιο τρόπο σε όσους το έχουν ανάγκη. Κατατέθηκε ο νέος δικαστικός χάρτης για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουμε στη δικαιοσύνη».

«Παρά τις δυσκολίες, παρά τα πισωγυρίσματα, λιθαράκι λιθαράκι η Ελλάδα αλλάζει συνέχεια προς το καλύτερο. Αυτή είναι η πορεία που έχουμε κληθεί να διαβούμε».

«Δεν πρέπει να πάρουμε αψήφιστα τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Είναι λάθος αυτή η προσέγγιση. Το τι συμβαίνει στην Ευρώπη έχει μεγάλη σμασία για το τι γίνεται στην Ελλάδα. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Εμείς πείσαμε την Ευρώπη να αποδόσει μεγαλύτερη σημασία στην εξωτερική φύλαξη συνόρων. Εμείς καθορίζουμε ποιοι εισέρχονται στην Ευρώπη και όχι οι διακινητές».

«Ποιος θα μπορέσει να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη ό,τι είναι καλύτερο για την Ελλάδα; Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα κληθούμε να απαντήσουμε».

«Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ στις ευρωεκλογές, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα μπορεί να διεκδικήσει στην Ευρώπη και τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα έχουμε κι εμείς στο δικό μας μεταρρυθμιστικό έργο. Η αντιπολίτευση περιμένει στη γωνία ένα ενδεχόμενο στραβοπάτημα. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Η ΝΔ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές με πολύ μεγάλη διαφορά».

«Τώρα δεν είναι ώρα για παράπονα, ούτε για άστοχες διαφοροποιήσεις. Αλλά επειδή οι Έλληνες μας εμπιστεύτηκαν στις εκλογές, αυτή την εμπιστοσύνη θα την ανανεώσουν στις κάλπες του Ιουνίου».

«Να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση. Έκκληση δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές: να σας ζητήσω να μην αντιμετωπίσουμε την κάλπη με χαλαρότητα και αδιαφορία. Ξέρουμε να κάνουμε εκλογές οι Νεοδημοκράτες. Θα μιλήσουμε θετικά, για όσα έχουμε πετύχει και για το πώς οραματιζόμαστε τον ρόλο της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με τη στείρα κριτική της αντιπολίτευσης, περιγράφουν μια χώρα που υπάρχει μόνο στο δικό τους μυαλό».

protothema.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.