Μερομήνια 2024: Με τι καιρό θα γιορτάσουμε το Πάσχα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με τον καιρό να έχει «τρελαθεί» και τις επόμενες ημέρες να θυμίζουν καλοκαίρι, πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να μάθουν πώς θα είναι οι καιρικές συνθήκες το Πάσχα. Αρκετοί εμπιστεύονται τα Μερομήνια, τα οποία ναι μεν δεν μπορούν να δώσουν ασφαλείς προβλέψεις, όμως αποτελούν για κάποιους εργαλείο παρατήρησης.

Σύμφωνα με τον Νίκο Βογιατζή που μελετά τα Μερομήνια, ο Απρίλιος αποτελεί «αίνιγμα».

 

 

Οι πυρκαγιές που έκαψαν την Ελλάδα στις αρχές του Αυγούστου θόλωσαν το τοπίο για το πώς θα κυμανθεί ο Απρίλιος. Με επιφύλαξη, τον Απρίλιο θα σημειωθεί άνοδο της θερμοκρασίας, τουλάχιστον, κατά το τελευταίο δεκαήμερο με ισχυρούς, όμως, ανέμους.

Μάιος 20241 έως 5 Μαΐου αέρας, ίσως βροχή. 6 έως 16 Μαΐου άστατος καιρός, βροχές, μπουρίνια με σφοδρούς ανέμους, ίσως και καταιγίδες. 17 έως 24 Μαΐου πιο ήπιος καιρός, με επιφύλαξη λόγω πυρκαγιών. 25 έως 31 Μαΐου βροχές και αέρας.

Επίσης, ακολουθεί η ανάλυση του Λαρισαίου αναλυτή καιρού Θεοφάνη Χατζηγρίβα:

Απρίλιος: Πρώτο μισό του μήνα με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, 15-18 Απριλίου κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με ισχυρές βροχές. Τελευταίο δεκαήμερο του μήνα με σταδιακά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές μπόρες σε Μακεδονία.

Μάιος: Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή πτώση στη συνέχεια και 17-26 Μαΐου υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

Σημειώνεται ότι η μέθοδος για τα Μερομήνια είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά τον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη του Οκτωβρίου, κ.ο.κ.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.