Π. Μαρινάκης: Είναι σημαντικές οι Ευρωεκλογές και η εκπροσώπηση της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για τις ευρωεκλογές, τη στρατηγική της ΝΔ και την υποψηφιότητα Μπελέρη, για την επιχείρηση της ΕΛΑΣ αναφορικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του Γ. Λυγγερίδη, αλλά και για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την ακρίβεια, τις παρεμβάσεις στην αγορά και τέλος την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου μίλησε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ,σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

 

Ναι, είναι σημαντικές οι ευρωεκλογές

Αναφορικά με τους υποψηφίους στις επικείμενες ευρωεκλογές, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Μας ενδιαφέρει και το ποιοι θα πάνε, οι πολίτες θα αποφασίσουν. Εμείς θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εκπροσώπους της ΝΔ όχι για κάποιον κομματικό στόχο αλλά γιατί απεδείχθη τα προηγούμενα χρόνια πόσο σημαντική είναι η παρουσία ευρωβουλευτών, οι οποίοι διεκδικούν και φέρνουν πράγματα για τη χώρα όπως και ένας πρωθυπουργός που κάνει το αντίστοιχο. Είναι σημαντικό όμως και το ποσοστό, είναι σημαντικό και το αποτέλεσμα. Δεν είναι εθνικές εκλογές αλλά είναι μια εθνική κάλπη που είναι ένα σημαντικό σταυροδρόμι για την σταθερότητα της χώρας. Πολλοί εκ των νόμων ή ξεκινάνε ή και ψηφίζονται ή και καθορίζονται από την Ευρώπη, είναι πολλές ευρωπαϊκές οδηγίες, πολλές σημαντικές συζητήσεις ξεκινάνε και καταλήγουν στην Ευρώπη, όπως η αγροτική πολιτική. Και εδώ μπορώ να σας πω πόσο σημαντική ήταν η θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υπέρ των αγροτών με πρωταγωνίστρια παράταξη τη ΝΔ. ‘Αρα, ναι, είναι σημαντικές οι Ευρωεκλογές. Η κυβέρνηση συνεχίζει να δουλεύει απρόσκοπτα χωρίς αυτό να σταματήσει ενόψει των Ευρωεκλογών, όμως ταυτόχρονα έχουμε και εκλογές και όλοι θα συμμετέχουμε».

Για την στρατηγική της ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών υπογράμμισε πως δεν νομίζει ότι «ετεροκαθορίζεται τόσο η στρατηγική της ΝΔ, του πρωθυπουργού ενόψει των Ευρωεκλογών από κάποιο άλλο κόμμα. Σίγουρα υπάρχει ένας κόσμος, ο οποίος μπορεί με κάποιες επιμέρους πολιτικές να έχει μια δυσαρέσκεια, οι οποίες όμως όταν εξηγούνται, όταν στην πραγματικότητα εφαρμόζονται, φαίνεται ότι δεν επηρεάζουν τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και δεν ίσχυαν όλα αυτά που κάποιοι διέδιδαν.

Θεωρώ, απλά θα πάνε κάποιες παραπάνω φορές -για να μην τα δραματοποιούμε τα πράγματα- κάποια κυβερνητικά στελέχη σε συγκεκριμένες περιοχές. Δώδεκα είναι οι περιφέρειες της χώρας και άρα έπρεπε να επιλεγούν 12 κυβερνητικά στελέχη για να κάνουν κάποιες επισκέψεις στον κάθε νομό. Μιλάμε για 4-5 μέρες συνολικά γιατί έχουν και το κυβερνητικό έργο. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε αυτές τις ημέρες είναι να μιλήσουμε – όπως κάνουμε, όπως κάνει ο πρωθυπουργός σε όλες τις προεκλογικές περιόδους- με ευπρέπεια στον κόσμο για το τι έχουμε κάνει αυτούς του 10 δύσκολους μήνες με τα πολλά ακόμα προβλήματα να υπάρχουν, πόσα σημαντικά έχουν γίνει στη Δικαιοσύνη, στην υγεία, στην παιδεία, στην οικονομία. Κάποια από αυτά μειώνουν συνέπειες δυσκολιών, κάποια άλλα όμως αλλάζουν την εικόνα της χώρας όπως σε ζητήματα ασφάλειας, σε ζητήματα μη κρατικών πανεπιστημίων, σε ζητήματα σχολείων που έχουν να γίνουν ακόμη περισσότερα και ήδη προαναγγέλλονται. Να μιλήσουμε δηλαδή όχι για όσα κάναμε το 2019-2023, που είναι κεκτημένα και σημαντικά, αλλά από το 2023 μέχρι σήμερα. Και κάτι άλλο, αυτό που λέγαμε πριν, τι σημαίνει, πόσο σοβαρή είναι η εκπροσώπηση της χώρας μας στην Ευρώπη».

Πρόσθεσε επίσης για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ πως «είναι 42 υποψήφιοι σε κάθε κόμμα. Εγώ θα μιλήσω για τη ΝΔ, ο κάθε εκπρόσωπος μιλάει για το κόμμα στο οποίο ανήκει αλλά φαντάζομαι το ίδιο πιστεύουν και τα υπόλοιπα κόμματα. Σε 42 περιπτώσεις ανθρώπων, που κάθε μία και καθένας εξ΄ αυτών εκπροσωπεί κάτι διαφορετικό με βάση τις παραστάσεις της ζωής του, τα ένσημά του, την παρουσία του. Tο γεγονός ότι κάποιος είναι λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο δημοφιλής, διάσημος, δεν σημαίνει a priori ότι είναι κατάλληλος ή ακατάλληλος… Για εμένα ως ένας άνθρωπος που δουλεύει από όσο θυμάται τον εαυτό του, όπως και εσείς ή οι συνάδελφοί σας, σημαντικό είναι κάθε υποψήφιος να κομίζει κάτι από τη ζωή του. Δηλαδή, κάποιος μπορεί να κομίζει από τη δημοσιογραφία που είναι ένα μεγάλο σχολείο, κάποιος άλλος από έναν άλλο χώρο».

 

Η υποψηφιότητα Μπελέρη, είναι μια ισχυρή υποψηφιότητα με συγκεκριμένους συμβολισμούς

Ειδικά για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε πως είχε την ευκαιρία να κάνει και κάποιες συζητήσεις μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση, καταρχάς από τον ίδιον ότι είναι ενδιαφερόμενος, και στη συνέχεια από τον πρωθυπουργό όπου κατάρτισε το ψηφοδέλτιο και επέλεξε τους υποψηφίους. «Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι υποψήφιος -είναι βέβαια και άδικο να μιλάμε για έναν μόνο υποψήφιο, όλοι οι υποψήφιοι έχουν τη δική τους αξία, αλλά επειδή με ρωτάτε- αλλά είναι ένας άνθρωπος που συμβολίζει την παραβίαση του κράτους δικαίου. Είναι ένας άνθρωπος που συμβολίζει το μη σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας. Και όλες αυτές οι διατυπώσεις δεν είναι καινούργιες από εμάς. Και δεν έγιναν μόνο εντός των τειχών της χώρας, έγιναν και σε όλες τις ευκαιρίες που είχε και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών. Ο Φρέντι Μπελέρης είναι ένας άνθρωπος που ανήκει στη ΝΔ. Η προσέγγιση που έγινε από την οικογένεια, είναι ότι «εμείς εδώ ανήκουμε». Όλα όσα ακούγονται για τα υπόλοιπα κόμματα δεν ισχύουν τουλάχιστον για τη δική τους την πλευρά. Μπορεί να υπήρχε ενδιαφέρον από άλλα κόμματα αλλά η ίδια η οικογένεια ουδέποτε συζήτησε για κάποιο άλλο κόμμα. Είναι άνθρωποι που είναι στην παράταξη και θα σας θυμίσω την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Χειμάρρα. Όλο αυτό δεν ξεκίνησε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σίγουρα για να ωριμάσει μια υποψηφιότητα πρέπει και ο υποψήφιος να ενδιαφέρεται. Σίγουρα είναι ένας πολύ ισχυρός συμβολισμός και μου κάνει εντύπωση που κάποια κόμματα, που δήθεν κόπτονται για το κράτος δικαίου το αντιμετωπίζουν μικρόψυχα, θεωρώ για υποκριτικούς λόγους…

Το ό,τι ένας υποψήφιος με την πορεία της ζωής του, με το παράδειγμα που κομίζει, με όλα όσα έχει περάσει, με το ότι είναι πάνω από 11 μήνες στη φυλακή, δημιουργεί ένα κύμα συμπαράστασης, αυτό δεν σημαίνει ότι η υποψηφιότητα αυτή είναι ψηφοθηρική.Είναι μια ισχυρή υποψηφιότητα όπως και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες με συγκεκριμένους συμβολισμούς».

 

ΑΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.