Λάρισα: Πλημμυροπαθείς έκαψαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οργισμένοι πλημμυροπαθείς της Νέας Σμύρνης έβαλαν φωτιά στα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, ζητώντας συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Οι πλημμυροπαθείς που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται στην κακοκαιρία Ντάνιελ τον Σεπτέμβριο, πραγματοποίησαν συγκέντρωση με αφορμή την ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Όπως δήλωσε ο κ. Άγης Τριγάζης, μέλος της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Νέας Σμύρνης «μας έστειλαν να πληρώσουμε τον άδικο φόρο του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια πλημμυρισμένα κι ανθρώπους που δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε δραχμή λόγω γραφειοκρατίας ή άλλων προβλημάτων. Το θεωρούμε αδιανόητο να μας λένε να ξανατρέξουμε, όταν για επτά μήνες έχουμε μαζέψει του κόσμου τη χαρτούρα για να πάρουμε τα πενιχρά χρήματα που δε φτάνουν ούτε για «ζήτω» προκειμένου να φτιάξουμε τις περιουσίες μας και να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε. Είναι αδιανόητο να ζητείται ο ΕΝΦΙΑ, και μάλιστα ο ΑΑΔΕ να μας κουνάει το δάκτυλο. Ζητάμε εδώ και τώρα η Κυβέρνηση να δώσει λύση σήμερα. Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να μας συναντήσει και να μας εξηγήσει γιατί αυτός ο εμπαιγμός στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης. Θα είμαστε στο δρόμο και θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Δεν φταίμε εμείς που πλημμυρίσαμε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο».

«Πρέπει αυτή η αδικία να διορθωθεί, αφού είχαν υποσχεθεί πως θα έχουμε απαλλαγή για τρία χρόνια» σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνος Ψαρρός, επίσης πλημμυροπαθής της συνοικίας.

Οι πλημμυροπαθείς αφού απαίτησαν απαλλαγή του φόρου του ΕΝΦΙΑ και εισαγωγή τους στο κοινωνικό τιμολόγιο, έκαψαν τα απεσταλθέντα ραβασάκια.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.