Αττική: Σύλληψη 20χρονου που παραβίασε όλο τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνελήφθη 20χρονος οδηγός που οδηγούσε επικίνδυνα και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δίπλωμα.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (20/4), 20χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ύστερα από καταδίωξη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ειδικότερα, ο εν λόγω οδηγός εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. οι οποίοι επιχείρησαν να το ελέγξουν.

Παρά το γεγονός ότι τον κάλεσαν με χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα του, ο 20χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά κόκκινα φανάρια, κινούμενος σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αστυνομικοί συνεργείου ελέγχων οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών επί της οδού Σταδίου, επιχείρησαν με σήμα τους να ανακόψουν την πορεία του οχήματος, όμως ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να τους παρασύρει.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης του, επιτηρούνταν από τα υπηρεσιακά οχήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με άλλο όχημα ή πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό του.

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στην οδό Αθηνάς.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης ενώ στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, πραγματοποίηση επικίνδυνων ελιγμών κ.α. και του επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Επιπλέον, το αυτόκίνητο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.