Αποφυλακίζεται ο κρεοπώλης που είχε σκοτώσει τη 13χρονη στην Άμφισσα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναβλήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, η δίκη του 44χρονου – χθες – κρεοπώλη από την Άμφισσα, που τον Ιούνιο του 2018 είχε αφαιρέσει τη ζωή της 13χρονης Γιαννούλας στον καταυλισμό των Ρομά της περιοχής.

Η αναβολή δόθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου της οικογένειας της αδικοχαμένης Γιαννούλας, Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος συμμετείχε σε άλλη δίκη.

Ωστόσο, ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Τρύφωνας Βασιλένας, ζήτησε αναστολή εκτέλεσης της ποινής που είχε επιβάλλει στον εντολέα του πρωτόδικα το ΜΟΔ Καρπενησίου, ήτοι 17 χρόνια και 4 μήνες, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, καθώς έχει εκτίσει σχεδόν 6 χρόνια στη φυλακή και έχει επίσης 900 μεροκάματα. Επιπλέον ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας των γονιών του και επαγγελματικές υποχρεώσεις του ιδίου προκειμένου να αποφυλακιστεί, στοιχεία που βάρυναν ώστε το Δικαστήριο να αποφασίσει θετικά.

Σημειώνουμε ότι ο κατηγορούμενος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τετελεσμένης και σε απόπειρα.

Θυμίζουμε επίσης ότι τον Οκτώβριο του 2021 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας με ψήφους των λαϊκών δικαστών (4-3), οι παραπάνω κατηγορίες είχαν μετατραπεί σε πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως η επικίνδυνη σωματική βλάβη και η ανθρωποκτονία από αμέλεια, για τις οποίες κρίθηκε ένοχος και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης πέντε ετών, κάτι που τον οδηγούσε από τότε, εκτός φυλακής.

Σε βάρος της συγκεκριμένης απόφασης όμως, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου, η οποία και είχε γίνει δεκτή, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να ισχύει η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

lamiareport.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.