Μήνυμα συμπαράστασης Ερντογάν σε Ελλάδα και Ουκρανία μετά τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε σε Ουκρανία και Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου βρίσκονταν Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επισκέφθηκε την Παρασκευή την Κωνσταντινούπολη όπου και είχε συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου βρισκόταν η ελληνική αποστολή. «Θέλω να εκφράσω τις ευχές μου σε Ουκρανία και Ελλάδα μετά την πυραυλική επίθεση στο σημείο που βρίσκονταν ο Ζελένσκι και ο Μητσοτάκης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην πρόθεση της Τουρκία να καταστεί διαμεσολαβητής στον ρωσοουκρανικό πόλεμο, φιλοξενώντας σύνοδο ειρήνης με την συμμετοχή της Ρωσίας.

«Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε μια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη που θα περιλαμβάνει τη Ρωσία. Η πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας απέτρεψε μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Αυτή η συμφωνία έγινε ξανά σε αυτή την αίθουσα. Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε την καλύτερη υποστήριξή μας, όπως και πριν, για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας» τόνισε ο Ερντογάν.

protothema.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.