Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Ηλεία – Αισθητός και στην Πάτρα(ΝΕΟΤΕΡΑ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΝΕΟΤΕΡΑ: Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων.

Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, έκανε λόγο για δύο σεισμούς 5,7 Ρίχτερ, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό έγινε λάθος και ο σεισμός τελικά ήταν ένας.

Όπως ανακοινώθηκε από τους τέσσερις φορείς συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε σε απόσταση 239 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 14 χλμ. Ανατολικά των Στροφάδων.

 

Νεότερη ενημέρωση: Δύο ισχυροί σεισμοί που ξεπερνούν τα 5 Ρίχτερ σημειώθηκαν στο Ιόνιο Πέλαγος λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής.

Ο πρώτος σεισμός είχε μέγεθος 5,7 Ρίχτερ και ο δεύτερος – με διαφορά ενός λεπτού – ήταν του ίδιου μεγέθους. Το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στις Στροφάδες ανοιχτά της Ηλείας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στις 9:11 σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός 5,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 21,4 χλμ, ενώ το επίκεντρο είναι 14 χλμ ανατολικά των Στροφάδων.

Στις 9:12 σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός 5,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 21,5 χλμ και επίκεντρο 25 χλμ ανατολικά των Στροφάδων. 

Η δόνηση ήταν ιδιαίτερη ισχυρή και έγινε αισθητή σε όλη την Πελοπόννησο, φυσικά στην Πάτρα, μέχρι και στην Αθήνα

«Ο σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Πρώτη ενημέρωση: Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα!

Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.

Ειχε επίκεντρο τον κυπαρισσιακό κόλπο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.