Πάτρα: Την Κυριακή το ετήσιο μνημόσυνο του Άγγελου Ρηγόπουλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τελείται την Κυριακή 31/03/2024 και ώρα 9&30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ρίου, το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Άγγελου Ρηγόπουλου.

Ο Άγγελος Ρηγόπουλος «έφυγε» σε ηλικία 66 ετών από παθολογικά αίτια και ήταν ένας από τους διανοούμενους της πνευματικής Πάτρας των δεκαετιών ’70 και ’80, με ιδιαίτερο λογοτεχνικό έργο και παρουσία. 

Παρουσίασε το πρώτο του πόνημα το 1977, με το δοκίμιο «Η ποιητική του Κ.Π. Καβάφη», ενώ ακολούθησαν ποιητικές του συλλογές, με χαρακτηριστικότερη την ανθολογία «ΙΙ ΙΙ» του 1987, με πρόλογο του διακεκριμένου ποιητή – συγγραφέα και σημερινού Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Σωκράτη Σκαρτσή.

Είχε σπουδάσει Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπως επίσης μουσική και πιάνο, ενώ μιλούσε δύο ξένες γλώσσες. Είχε τιμηθεί επανειλημμένως σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς αθηναϊκών εφημερίδων, ενώ είχε έντονη παρουσία με άρθρα – μελέτες και δοκίμια σε λογοτεχνικά περιοδικά, συμμετοχή σε ποιητικά συμπόσια, καθώς και έντονη πολιτιστική ώσμωση με λογοτεχνικές ομάδες της Πάτρα και της Αθήνας.

Ήταν ο πρωτότοκος υιός του αείμνηστου γεωπόνου Λεωνίδα Ρηγόπουλου και ανιψιός του αείμνηστου Προέδρου του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών, Κίμωνα Ρηγόπουλου. Παππούς του ήταν ο «Φιλοδασικός των Πατρών», Άγγελος Ρηγόπουλος, η προτομή του οποίου δεσπόζει από το 1975 στο Δασύλλιο. 

Η απώλειά του, βύθισε στο πένθος την αγαπημένη του μητέρα, Ζαχαρένια Σταμελάτου – Ρηγοπούλου, καθώς και τα αδέλφια του, Δημήτρη (Τεχνολόγο – Μηχανικό) , Ανδρέα (Καθηγητή Φυσικής Αγωγής – Επιχειρηματία), Κώστα και Παναγιώτη (δημοσιογράφους).

“Παρακαλούμε όλους όσοι τιμούν τη μνήμη του όπως προσέλθουν και προσευχηθούν μαζί μας” αναφέρουν για το ετήσιο μνημόσυνο οι οικείοι του.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.