Πάτρα: Αισιοδοξία για τον 20χρονο φοιτητή- Είναι ακόμα στην εντατική

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο 20χρονος φοιτητής που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα συνεχίζει να δίνει μάχη στο νοσοκομείο του Ρίου. Η μηνιγγίτιδα τον κρατάει ακόμα στην εντατική, αλλά οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν ότι πηγαίνει καλύτερα.

Οι θεράποντες γιατροί θεωρούν πως μέσα στις επόμενες μέρες θα μεταφερθεί σε θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής και από εκεί θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να πάρει εξιτήριο. Ο νεαρός ασθενής παραμένει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και βρίσκεται υπό διαρκή ιατρική παρακολούθηση. Οι γονείς βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του.

Υπενθυμίζουμε ότι από την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Πάτρα, προκειμένου σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια να εφαρμόσει τα μέτρα που αφορούν την πρόληψη της διασποράς του μικροβίου. Κι αυτά αφορούν στη φαρμακευτική και εμβολιαστική θωράκιση των στενών επαφών του φοιτητή που νόσησε.

Επίσης, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε τους δύο πανεπιστημιακούς χώρους (Ρίο και Κουκούλι) και έδωσε σαφείς οδηγίες για ενημέρωση και πρόληψη για τη μηνιγγίτιδα. Οσοι έχουν το παραμικρό σύμπτωμα ή θέλουν να ενημερωθούν για το θέμα αυτό μπορούν να καλούν το 1135, που λειτουργεί όλο το 24ωρο, και είναι η γραμμή υποστήριξης για τη δημόσια υγεία του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ. Μέσω της γραμμής μπορούν να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, αλλά και κατευθύνσεις σε όποιον το έχει ανάγκη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.