Πέρασε στην ιστορία το φετινό Καρναβάλι-‘Ηρθε το Καρναβάλι του 2025 (ΦΩΤΟ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μήνυμα ελπίδας και χαράς έστειλε κατά τη διάρκεια της φαντασμαγορικής Τελετή Λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης το βράδυ της Κυριακής 17ης Μαρτίου ενώπιον χιλιάδων Πατρινών και επισκεπτών, που γέμισαν τον Μόλο της Αγίου Νικολάου κηρύσσοντας τη Λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 και ταυτόχρονα την Έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2025.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων τόνισε:

«Φίλες και φίλοι, νέοι και νέες

Το ταξίδι του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 έφτασε στο τέλος του.

Ήταν ένα μεγάλο καρναβαλικό ταξίδι, που σημάδεψε τους τελευταίους μήνες. Πέρασε από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης μας, όπου έκανε στάση στις Καρναβαλουπόλεις, στο φανταστικό Καρναβάλι των Μικρών την προηγούμενη βδομάδα και κορυφώθηκε αυτό το τελευταίο τριήμερο, με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Η δύναμή σας είναι ατελείωτη. Η δύναμη του Πατρινού Καρναβαλιού!

Δώσαμε μια γεύση για το τι σημαίνει Πατρινό Καρναβάλι, δείξαμε γιατί είναι και θα συνεχίσει να είναι “το Καρναβάλι της Ελλάδας”!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας, τους εργαζόμενους που έδωσαν και δίνουν και την ψυχή τους, για να έρθει σε πέρας το μεγαλύτερο Καρναβάλι της χώρας και κάθε πρωί να παραδίδεται η πόλη μας καθαρή. ‘Ολους όσοι έβαλαν το λιθαράκι τους, για να υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο γεγονός και να είναι ασφαλές το ταξίδι. Κάθε χρόνο, η γιορτή αυτή μας δίνει κουράγιο, δύναμη να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον, μας εμπνέει εμπιστοσύνη στη νεολαία, στις αστείρευτες δημιουργικές δυνάμεις του λαού μας.

Πρώτα από όλα όλοι εσείς. Για να έχουμε ένα Καρναβάλι ακόμα καλύτερο το 2025.

Κηρύσσω την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2025!

Το Πατρινό Καρναβάλι του 2025 ξεκινάει!».

Λίγο νωρίτερα η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή έδωσε το δικό της μήνυμα επισημαίνοντας: «Δυο μήνες ξεφαντώσαμε, γλεντήσαμε, γιορτάσαμε τη μεγάλη γιορτή της πόλης. Η Πάτρα γέμισε με χιλιάδες καρναβαλιστές. Αποδείξαμε και πάλι ότι το Πατρινό Καρναβάλι είναι το κορυφαίο της Ελλάδας. Η ψυχή του Πατρινού Καρναβαλιού είναι ανεπανάληπτη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους του Καρναβαλικού Οργανισμού, στους εργαζόμενους στο Καρναβαλικό Εργαστήρι, στους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων όλων των υπηρεσιών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Δ.Σ. του Καρναβαλικού Οργανισμού, που στάθηκαν η ψυχή του Πατρινού Καρναβαλιού και στους Εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε όλες τις εκδηλώσεις».

Η φετινή τελετή λήξης σφραγίστηκε από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και την καύση του Καρναβάλου, που υπογράμμισαν ιδανικά την αναγέννηση και τον ερχομό του νέου μέσα από τις στάχτες του παλιού. Ο Καρνάβαλος παραδόθηκε στην πυρά με ένα φαντασμαγορικό τρόπο στη θάλασσα και σε συνδυασμό με την καταιγιστική ρίψη των πυροτεχνημάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα, το μεγαλόπρεπο θέαμα έγινε χαιρετισμός για τους απανταχού καρναβαλιστές και ταυτόχρονα ανανέωση του ραντεβού για του χρόνου.

Τη διασκέδαση ανέλαβε το συγκρότημα των Heaven on Mars με ένα μοναδικό show γεμάτο μουσική και χορό που ξεσήκωσε το κοινό και το ταξίδεψε στην όμορφη και μαγική δεκαετία των 80’s με γνωστά pop – rock κομμάτια που άφησαν εποχή. Η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Γεωργία Σακκά ξεδίπλωσε το σπουδαίο χορευτικό της ταλέντο σε κάποια από τα τραγούδια τους. Το πάρτι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες ώρες με τους διακεκριμένους Djs Μιχάλη Τσαουσόπουλο και Κώστα Ζήκο να ξεσηκώνουν το πλήθος με τις μουσικές επιλογές τους.

Την Τελετή Λήξης παρουσίασαν ο Δημήτρης Μουλίνος και η Τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Μαρία Αγουρίδη, ενώ για πρώτη φορά η τελετή ήταν «προσβάσιμη» για κωφούς/βαρήκοους, αφού υπήρχε παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, από την επίσημη διερμηνέα Λαμπρινή Παπαπροκοπίου.

.Το Πατρινό Καρναβάλι με το κέφι του, την αμεσότητα και την εξωστρέφειά του πέρασε στην ιστορία αποδεικνύοντας ότι αποτελεί γνήσιο και βαθιά ριζωμένο στοιχείο των Πατρινών, που μεταλαμπαδεύεται σε όλους τους Έλληνες. Το γλέντι μεταφέρθηκε με αμείωτη ένταση στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας μέχρι το πρωί.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.