Υπόθεση trafficking: Πώς το κύκλωμα «ψάρευε» τις ανήλικες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ώρα της δικαιοσύνης έρχεται για τους έξι συλληφθέντες για το κύκλωμα μαστροπείας που εξαρθώθηκε με θύματα ανήλικες.

Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπείας ανηλίκων φέρεται να είναι μια γυναίκα 25 ετών, ενώ έχουν ακόμη συλληφθεί δύο άτομα ηλικίας 55 και 36 ετών ένας 25χρονος, ένας 54χρονος και 21χρονη.

Μάλιστα οι αρχές διαπίστωσαν σύνδεση του κυκλώματος «Μαρία Ηλιάνα» με προηγούμενο κύκλωμα της «Λορέλα», όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

Η «Λορέλα» συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο, δίνοντας έτσι την σκυτάλη στην 25χρονη.

Μάλιστα μητέρα ενός από τα θύματα του πρώτου κυκλώματος είχε αποκαλύψει ήδη από την εξάρθρωσή του ότι υπάρχουν και άλλα και ότι είναι αλληλένδετα.

«Ψάρευαν» ανήλικες

Η δράση τους ήταν καλά μελετημένη. Μιλώντας στο Star μητέρα θύματος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πήγε η κόρη μου με τις φίλες της σε κλαμπ και αυτή ψάρευε τα κορίτσια, λέγοντάς τους ότι εδώ περνάμε καλά. Εδώ δεν πληρώνουμε, εδώ έχουμε τα πάντα, έτσι έδειχνε ότι είναι ουάου…».

Η 25χρονη με την κωδική ονομασία «Έλενα» κανόνιζε τα ραντεβού των ανήλικων κοριτσιών με τους πελάτες σε ξενοδοχεία ακόμη και σε γραφεία. Οι πελάτες, πλήρωναν μέχρι και 500 ευρώ για κάθε ραντεβού.

Οι ανήλικες με τη σειρά τους έδιναν προμήθεια στην 25χρονη από 50 έως 100 ευρώ. Η μητέρα της ανήλικης, μιλώντας στο Star, πρόσθεσε: «Με όποιον πελάτη να πας, να μου δίνεις 50 ευρώ. Ήθελε να της κλείσει ραντεβού αλλά η κόρη μου δεν το δέχτηκε. Της είπε ότι δεν θέλει να τα κάνει αυτά».

Η ίδια αποκάλυψε ότι η κόρη της είχε την ατυχία να πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος 25χρονης, η οποία ήταν αρχηγός του κυκλώματος, αλλά και αυτού της «Λορέλας», που είχαν εξαρθρώσει οι Αρχές τον Ιανουάριο του 2024.

Η παρατηρητική αδελφή

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται χάρη στην παρατηρητικότητα της μεγαλύτερης αδελφής ενός από τα θύματα. Οι συχνές έξοδοί της αδελφής της από το σπίτι τους και μάλιστα βραδινές ώρες σε συνδυασμό με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που επιδείκνυε την έβαλαν σε υποψίες και αποφάσει να το ψάξει.

Τελικά τον περασμένο Οκτώβριο η 22χρονη ανέφερε στις Αρχές, ότι κατόπιν ελέγχου που διενήργησε στο κινητό τηλέφωνο της 16χρονης διαπίστωσε συνομιλίες της, στα social media, με έναν άντρα ο οποίος της πρότεινε συνάντηση για ερωτική συνεύρεση, έναντι αμοιβής, σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό. Συνάντηση στην οποία πήγε όπως προέκυψε από νεότερες συνομιλίες τους συνοδευόμενη από φίλη της, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Την προσοχή της τράβηξαν τα ονόματα «Βαγγέλης», με τον οποίο η ανήλική φέρεται να είχε πάει σε ερωτικό ραντεβού και «Αλέκος» που φέρεται να πλήρωνε ανήλικες για να τις βλέπει γυμνές.

Πως κλείνονταν τα ραντεβού

Τα μέλη του κυκλώματος εξέδιδαν τις ανήλικες ηλικίας μόλις 16 και 17 ετών, σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, όπως διαπιστώθηκε από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις 17 και 18 Μαρτίου 2024 στις περιοχές Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

Κάποιοι, από τους πελάτες του κυκλώματος, έδιναν στις μαθήτριες για τα ερωτικά ραντεβού αντί για χρήματα, ποσότητες κοκαΐνης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ερωτικά ραντεβού κλείνονταν και στις οικίες των πελατών.

Η αμοιβή για τις ανήλικες, για κάθε ερωτική συνεύρεση ήταν από 200 έως 400 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία πραγματοποιούσαν τουλάχιστον τρία ερωτικά ραντεβού την εβδομάδα.

Η 25χρονη μαστροπός, έπαιρνε από 50 έως 100 ευρώ από κάθε κοπέλα, και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού. Σε άλλες περιπτώσεις η μεταφορά των κοριτσιών γίνονταν με ταξί και ΙΧ αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, ενώ η 25χρονη επιπρόσθετα και το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.