«Ήμουν σε κώμα»: Τι είπε ο 40χρονος που ζήτησε 85.000€ για δήθεν χειρουργική επέμβαση στο Βόλο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Διατεταγμένη υπηρεσία» εκτελούσε ο 40χρονος που συνελήφθη για απάτη στην περιοχή του Αλμυρού, όπως ο ίδιος δήλωσε στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες εκτιμούν ότι πίσω από την υπόθεση κρύβεται μεγάλο κύκλωμα απατεώνων.

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, ο 40χρονος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί του Σαββάτου με γυναίκα, συστήθηκε ως συνεργάτης γιατρού και ζήτησε 85.000 ευρώ για χειρουργική επέμβαση συγγενικού της προσώπου. Η γυναίκα απάντησε πως δεν διαθέτει ένα τόσο μεγάλο ποσό και του είπε ότι θα μπορούσε να δώσει 5.000 ευρώ. Εκείνος, τότε, την προέτρεψε να τοποθετήσει το χρηματικό ποσό μαζί με ό,τι χρυσαφικά έχει, μέσα σε σακούλα και να την εναποθέσει σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι της.

Αντιλαμβανόμενη την επιχειρούμενη σε βάρος της απάτη, η γυναίκα ειδοποίησε τις Αρχές, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό του δράστη στο υποδειχθέν σημείο και τη σύλληψή του.

Σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα υπηρεσίας, στον οποίο φέρεται να είπε ότι έλαβε μήνυμα στο messenger να μεταβεί στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς να γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση. Μάλιστα, ζήτησε να τον λυπηθεί η δικαιοσύνη γιατί, όπως ανέφερε, ήταν σε κώμα και τον έβαλαν να κάνει τη δουλειά. Ο 40χρονος που δήλωσε Έλληνας από το Καζακστάν, σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε στα δικαστήρια ντυμένος με ακριβά ρούχα.

Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο για να δικαστεί και μέχρι τότε αποφασίστηκε η κράτησή του.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό συνεργού του, ο οποίος, όπως προέκυψε, τον έπεισε να μεταβεί από την Αθήνα στην προαναφερόμενη περιοχή του Αλμυρού για να εξαπατήσει την γυναίκα, με το πρόσχημα της αμοιβής του με το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για κύκλωμα απατεώνων που δρα συστηματικά σε όλη τη χώρα, δεδομένου ότι χθες έγιναν πάνω από 100 τηλεφωνήματα σε υποψήφια θύματα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.