Γιώργος Γεραπετρίτης: «Ανησυχητική η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα» είπε στην τηλεδιάσκεψη με Μπλίνκεν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το μήνυμα πως η Αίγυπτος είναι χώρα – «κλειδί» για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ με τον Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ με τον Άντονι Μπλινκεν στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε στην συνεισφορά της Ελλάδας για την ασφάλεια της διεθνούς ναυσιπλοΐας, στη σημασία της συνολικής στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αιγύπτου αλλά και στην υποστήριξη της Ελλάδας στην κυπριακή πρωτοβουλία για διάνοιξη θαλασσίου διαδρόμου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε ανησυχητική την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, αναδεικνύοντας τη συνεισφορά της Ελλάδας στην προώθηση της ασφάλειας της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Ο ίδιος επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της χθεσινής συμφωνίας για τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, χώρας «κλειδί» για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφορικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τα όσα συμβαίνουν στην Λωρίδα της Γάζας, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξουν περισσότεροι χερσαίοι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να μπορέσει να διοχετευθεί η αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.