«Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη! Βυθίστηκε στο σκοτάδι για την “Ώρα της Γης” – Εικόνες που εντυπωσιάζουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Αθήνα σβήνει τα φώτα και συμμετέχει στην Ώρα της Γης. Η Ακρόπολη αλλά και η Βουλή των Ελλήνων είναι μεταξύ των σημαντικών σημείων της χώρας που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για την μάχη κατά της κλιματικής κρίσης.

Η «Ώρα της Γης» είναι ένα ετήσιο γεγονός, κατά το οποίο άνθρωποι, επιχειρήσεις, αλλά και κυβερνήσεις καλούνται να σβήσουν τα φώτα και να απενεργοποιήσουν τις ηλεκτρικές συσκευές για μία ώρα, με σκοπό να συμμετάσχουν στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το κίνημα «Ώρα της Γης» (Earth Hour) είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Προστασίας της Φύσης (WWF) το 2007, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Απόψε, μεταξύ άλλων η Όπερα του Σίδνεϋ, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη και η Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, αλλά και εδώ, στην Αθήνα το Προεδρικό Μέγαρο και μέρος του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος θα σβήσουν τα φώτα τους στις 8:30 μ.μ και για μία ώρα.

protothema.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.