Χαρίτσης: Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να πέσει – Ένταση με Λαζαρίδη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης από το βήμα της Βουλής κατά την τρίτη μέρα της συνεδρίασης για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πρωτοφανή επιχείρηση συγκάλυψης» την ημέρα του δυστυχήματος των Τεμπών. «Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει. Πρέπει να πέσει. Να τελειώνουμε με το καθεστώς της ανομίας και της προσβολής στην Δημοκρατία», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σε εκείνο το σημείο είπε προς τον υπουργό Επικρατείας: «Γελάτε κύριε Βορίδη. Δεν πάει άλλο». Από τα έδρανα της ΝΔ παρενέβη εκτός μικροφώνου ο Μακάριος Λαζαρίδης για το γεγονός ότι ο Αλέξης Χαρίτσης ζήτησε να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Πρόταση δυσπιστίας έχουμε κύριε Λαζαρίδη, οπότε ναι πρέπει να πέσει η κυβέρνηση. Έχετε στο μυαλό σας άλλα καθεστώτα προφανώς. Περάσανε αυτές οι εποχές», απάντησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς.

Οι βουλευτές της ΝΔ άρχισαν να απαντούν και τότε ο Αλέξης Χαρίτσης είπε αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη: «Τώρα τι θα γίνει κυρία πρόεδρε, τι θα γίνει εδώ με τους εκλεκτούς συναδέλφους;». «Θα παρακολουθήσουν ήσυχοι», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Άκουγα την ομιλία του κ. Βορίδη που συμπύκνωνε την κυβερνητική γραμμή. Είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τις δύσκολες και επικίνδυνες αποστολές και έχει αναλάβει το ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης του πρωθυπουργού και του κ. Καραμανλή», σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης. Επιπλέον κατηγόρησε τον Μάκη Βορίδη ότι «κατέφυγε και σε μία βαρύτατη μομφή. Είπε ότι η αριστερή αντιπολίτευση εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο. Αυτό αρκεί για να πειστούμε ότι δεν έχετε καταλάβει απολύτως τίποτα. Δεν έχει καταλάβει την προσβλητική σας συμπεριφορά. Δεν έχετε καταλάβει τον πόνο των συγγενών των θυμάτων», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Αναφορικά με όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης ότι «όποιος λέει για μπαζώματα είναι για τα μπάζα» ο Αλέξης Χαρίτσης ζήτησε την παραίτηση του.

«Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής»
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς απευθύνθηκε προς τα έδρανα της ΝΔ, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να κρύβεστε πίσω από τις συνεχείς επικλήσεις ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της».

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «γνωρίζει πολύ καλά ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να κάνει την δουλειά για τον κ. Καραμανλή γιατί προστατεύεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών». Ζήτησε λοιπόν από τον πρωθυπουργό να ζητήσει την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα ερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή.

«Περιμένουμε σήμερα εδώ από τον πρωθυπουργό της χώρας αντί να έρθει- όπως μαθαίνουμε- για να προσβάλλει την νοημοσύνη μας και να μας πει ότι υπάρχουν κάποια σκοτεινά κέντρα και οικονομικά συμφέροντα που επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης (..) Αλήθεια θα το ακούσουμε αυτά από τον. Μητσοτάκη; Ότι η κυβέρνηση που έχει και είχε την μεγαλύτερη ασυλία από τα Μέσα Ενημέρωσης κινδυνεύει να πέσει από οικονομικά συμφέροντα; Περιμένω να πάρει την πρωτοβουλία και να ζητήσει ο ίδιος την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Για να αποφασίσει η Δικαιοσύνη», σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Μην παραμυθιάζετε άλλο την ελληνική κοινωνία. Δεν γίνεται άλλο ανεκτή αυτή η υποκρισία και αυτή η προσβολή στην μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους», είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς.

«Δηλώσαμε πρώτοι ότι δεν πάει άλλο, ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει και είμαστε εδώ για να πούμε ότι η Αριστερά θα είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Δεν παίζουμε παιχνίδια. Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν εμπλεκόμαστε σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Δεν θεωρούμε αυτή την συζήτηση ως μία ανούσια κοκορομαχία», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.