«Απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση» λέει ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Μάλιστα ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό, χαρακτήρισε την εισαγγελική πρόταση «απαράδεκτη» και πως «δεν θα σταθεί στο δικαστήριο».

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου, Ηλία Μίχου, για το αδίκημα της μαστροπείας και του βιασμού, ενώ πρότεινε να κριθεί ένοχη για όλα τα αδικήματα που κατηγορείται η μητέρα της 12χρονης.

«Απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση»
«Η κα εισαγγελέας όχι μας αιφνιδίασε απλά, είναι μια εισαγγελική πρόταση απαράδεκτη», λέει ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας.

«Ανέφερε ότι δέχεται πράγματι αυτά που είπε η 12χρονη και ξαφνικά αφού τα δέχεται έχουμε απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον πρώτο κατηγορούμενο για τον βιασμό. Άρα πως τα δέχεται όταν η ίδια η ανήλικη είπε ότι τη βίαζε και μάλιστα με περιγραφή που έκανε;».

Όπως λέει ο κ. Λύτρας:«Ζήτησε την τιμωρία του πρώτου κατηγορούμενου για τη μαστροπεία αλλά όχι με οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά με διευκόλυνση. Η 12χρονη είχε αναφέρει ότι ο πρώτος κατηγορούμενος την πήγαινε και σε οίκους ανοχής, που και αυτό η κα εισαγγελέας ουσιαστικά το έβγαλε από το κάδρο για τον πρώτο των κατηγορουμένων και ουσιαστικά επιρρίπτει το θέμα της μαστροπείας στη μητέρα».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο: «Θα σας αποκαλύψω ότι εξετάστηκε ψυχολόγος καθηγήτρια του πανεπιστήμιου, η παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την ανήλικη εδώ και 2 χρόνια και ένας άλλος ψυχίατρος. Όλοι οι ειδικοί είπαν ότι το παιδί λέει την αλήθεια σε σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο και ότι λέει την αλήθεια για τη μητέρα της. Το έχουν ξεψαχνίσει το παιδί οι ειδικοί. Και έρχεται τώρα μια εισαγγελική πρόταση χωρίς να έχει καμία αναφορά… Δεν το έχω ξαναδεί αυτό».

«Αυτή η πρόταση δεν πρόκειται να σταθεί στο δικαστήριο», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Η πρόταση της εισαγγελέως
Ειδικότερα η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του βασικού κατηγορουμένου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή.
Αντιθέτως, ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για βιασμό του παιδιού, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Την ενοχή της μητέρας της 12χρονης πρότεινε η εισαγγελέας
Η εισαγγελική λειτουργός αποτιμώντας τα στοιχεία της διαδικασίας, πρότεινε προς το δικαστήριο την ενοχή της κατηγορουμένης μητέρας για πορνογραφία και μαστροπεία. Συγκεκριμένα η εισαγγελέας ζήτησε για τη μητέρα να κηρυχθεί ενοχή για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους.Επίσης, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς την μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

Τέλος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή της κατηγορουμένης για εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της πρώην συζύγου του βασικού κατηγορούμενου.

Ενοχή για τους 22 από τους 23 «πελάτες»
Επίσης, για τους αποκαλούμενους «πελάτες» της 12χρονης, 23 συνολικά κατηγορούμενους, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 22 για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη ενώ για έναν, πακιστανικής καταγωγής, πρότεινε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Ως προς τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλη» ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Τέλος, ζητήθηκε η αθώωσή του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη.

πηγή: MEGA

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.