Ιταλία: «Δωμάτια του έρωτα» σε φυλακή – Κρατούμενοι θα συνευρίσκονται με τις συντρόφους τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δωμάτια του έρωτα ετοιμάζονται στις φυλακές της Πάδοβας, στην περιφέρεια Βένετο της Ιταλίας.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό σχέδιο που προβλέπει δημιουργία ειδικών δωματίων για τις συνευρέσεις των φυλακισμένων με συζύγους και συντρόφους τους.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο πρόκειται να τοποθετηθούν κοντέινερ, με δωμάτια στον κήπο των φυλακών. Η πρωτοβουλία βασίζεται σε απόφαση του Ιταλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία έκρινε παράνομη την απαγόρευση «προσωπικού χαρακτήρα συναντήσεων» ανάμεσα σε κρατούμενους και συγγενικά ή κοντινά τους πρόσωπα.

Παράλληλα, όπως διέρρευσε, οι υπεύθυνοι των φυλακών της Πάδοβας σκέφτονται να αυξήσουν τη διάρκεια των τηλεφωνημάτων που δικαιούνται να κάνουν οι κρατούμενοι.

«Είκοσι πέντε χρόνια περιμέναμε την απόφαση αυτή, επιτέλους όλα δείχνουν ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε η Ορνέλα Φάβερο, διευθύντρια του περιοδικού Ristretti Orizzonti (Περιορισμένοι Ορίζοντες) το οποίο εκδίδεται με συντάκτες κρατούμενους των φυλακών της Πάδοβας.

Ο Ιταλός υφυπουργός Δικαιοσύνης, Αντρέα Οστελάρι, όμως, δήλωσε ότι «δεν έχει δοθεί κάποια ειδική άδεια που να αφορά το συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα» και ότι «μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου θα συγκροτηθεί επιτροπή με στόχο την εμβάθυνση του θέματος».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.