Τι είναι το «σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου» από το οποίο οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι πέθανε ο Ναβάλνι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην περίπτωση που η καρδιά ενός ατόμου φαίνεται να σταματά χωρίς αιτία, συχνά μάλιστα σε άτομα που φαίνονται να είναι απολύτως υγιή, εμφανίζεται το Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου από Αρρυθμία (Sudden Arrhythmia Death Syndrome – SADS).

Σύμφωνα με τον καναδικό ιστότοπο healthing, το εν λόγω σύνδρομο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, με το CDC να το ονομάζει «σύνδρομο αιφνίδιου, απροσδόκητου νυχτερινού θανάτου».

«Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους απροσδόκητους θανάτους σε νέους, που εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών», ανέφερε το Βασιλικό Αυστραλιανό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών.

Ακόμη, ο όρος χρησιμοποιείται όταν η νεκροψία δεν μπορεί να βρει μια προφανή αιτία θανάτου.

Από την πλευρά του, το Ίδρυμα SADS που εδρεύει στις ΗΠΑ, έχει γνωστοποιήσει ότι περισσότεροι από τους μισούς από τους 4.000 ετήσιους θανάτους παιδιών, εφήβων ή νεαρών ενηλίκων από SADS έχουν ένα από τα δύο κορυφαία προειδοποιητικά σημάδια.

Αφορούν σε οικογενειακό ιστορικό διάγνωσης SADS ή ξαφνικό ανεξήγητο θάνατο ενός μέλους της οικογένειας και λιποθυμία ή επιληπτικές κρίσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης ή όταν κάποιος είναι ενθουσιασμένος ή ξαφνιασμένος.

Πηγή: ertnews.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.