Αλεξέι Ναβάλνι: Τον κράτησαν 2,5 ώρες στο ψύχος και τον σκότωσαν με γροθιά στην καρδιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Αλεξέι Ναβάλνι είναι πιθανό να σκοτώθηκε με μια γροθιά στην καρδιά, μια τεχνική που χρησιμοποιούσαν οι πράκτορες των ειδικών δυνάμεων της KGB, ισχυρίστηκε πηγή μέσα από τη φυλακή που κρατούνταν ο σφοδρός επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι μώλωπες που βρέθηκαν στο σώμα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης παραπέμπουν στην τεχνική της «μίας γροθιάς», σύμφωνα με τον Ρώσο εξόριστο και ιδρυτή της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gulagu.net, Βλαντιμίρ Οσέτσκιν.

Οπως δήλωσε μάλιστα στους Times ο Οσέτκιν, πιστεύει πως οι ρωσικές αρχές κράτησαν τον Ναβάλνι στο πολικό ψύχος για αρκετές ώρες πριν τον εκτελέσουν με μια γροθιά.

Για τον τελευταίο ισχυρισμό του επικαλέστηκε μια πηγή που εργαζόταν στην αποικία κράτησης του Αρκτικού Κύκλου όπου πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι την Παρασκευή 16.02.2024.

Ακόμα ισχυρίζεται ότι ο Ναβάλνι, πριν πεθάνει, είχε αναγκαστεί να περάσει περισσότερες από 2,5 ώρες σε εξωτερικό χώρο σε έναν υπαίθριο χώρο απομόνωσης όπου οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να έχουν πέσει στους – 27 βαθμούς Κελσίου, είπε ο Οσέτσκιν.

Οι κρατούμενοι κρατούνταν συνήθως σε εξωτερικούς χώρους για όχι περισσότερο από μία ώρα.

«Νομίζω ότι πρώτα κατέστρεψαν το σώμα του κρατώντας τον έξω στο κρύο επί πολλή ώρα, μειώνοντας στο ελάχιστο την κυκλοφορία του αίματος. Και τότε γίνεται πολύ εύκολο να σκοτώσεις κάποιον, μέσα σε δευτερόλεπτα, αν ο δράστης έχει κάποια εμπειρία», λέει ο Οσέτσκιν στη βρετανική εφημερίδα.

Προσθέτει ότι η θανατηφόρα γροθιά στην καρδιά ήταν το σήμα κατατεθέν παλαιών πρακτόρων της KGB.

Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι Γιούλια Ναβάλναγια κατηγόρησε τον Πούτιν για τη δολοφονία του συζύγου της, ισχυριζόμενη ότι δηλητηριάστηκε με Νόβιτσοκ και ότι οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να καλύψουν τη δολοφονία αρνούμενοι παραδώσουν τη σορό του.

Το δικαστήριο της πόλης Salekhard, της πόλης στην οποία υποτίθεται ότι μεταφέρθηκε η σορός του Ναβάλνι μετά τον θάνατό του, δήλωσε ότι στις 4 Μαρτίου θα εξετάσει το αίτημα της μητέρας του να πάρει τη σορό του γιου της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε μέσα στη φυλακή στα 47 χρόνια του, όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές φυλακές, στις 16.02.2024.

«Στις 16 Φεβρουαρίου 2024 στο σωφρονιστικό κατάστημα Νο2 ο καταδικασμένος Αλεξέι Ναβάλνι αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από σύντομο περπάτημα και αμέσως έχασε τις αισθήσεις του» αναφέρει η ανακοίνωση για το θάνατό του.

«Οι διασώστες του σωφρονιστικούς καταστήματος έφτασαν αμέσως επί τόπου και επιχειρήθηκε ανάνηψη αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι διασώστες επιβεβαίωσαν επί τόπου το θάνατο του καταδίκου».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη το 2021 ενώ ανάρρωνε μετά από απόπειρα δολοφονίας του με δηλητήριο από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Με πληροφορίες από Dailymail, Times

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.