Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 6-5 πεν (1-2 κ.δ.): Εφτάψυχο το τρυφύλλι με ήρωα τον Ντραγκόβσκι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια επική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson καθώς επικράτησε του ΠΑΟΚ με 6-5 στα πέναλτι με τον Ντραγκόβσκι να αποκρούει τρία πέναλτι στη ρώσικη ρουλέτα και όλα ενώ οι πράσινοι ήταν με την πλάτη στον τοιχό και οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν και να πάρουν την πρόκριση.

Ο Ντραγκόβσκι είπε τρία διαδοχικά όχι όμως στους Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ και Ότο ενώ ο Σαμάτα ήταν ο μοιραίος ποδοσφαιριστής για τους φιλοξενούμενους καθώς έστειλε άουτ το τελευταίο πέναλτι καθώς γλίστρυσε και έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με τη Λεωφόρο να παίρνει “φωτιά” και τον κόσμο να αποθεώνει τον Ντραγκόβσκι ο οποίος με τρεις επεμβάσεις ήταν ο ήρωας για το τριφύλλι και έδειξε το λόγο για τον οποίο αποκτήθηκε.

Για να έρθει η πρόκριση στα πέναλτι για τον Παναθηναϊκό χρειάστηκαν 18 πέναλτι, εννιά για κάθε ομάδα, με αρκετούς εξ αυτών να πραγματοποιούν σπουδαίες εκτελέσεις και να ευστοχούν για τις δύο ομάδες.

Η διαδικασία των πέναλτι:
Σπόραρ 0-0 (το έπιασε ο Κοτάρσκι)
Κουλιεράκης 0-1
Γερεμέγεφ 1-1
Μουργκ 1-2
Μπακασέτας 2-2
Κεντζιόρα 2-3
Κώτσιρας 3-3
Μεϊτέ 3-4
Μλαντένοβιτς 4-4
Ντεσπόντοφ 4-4 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
Λημνιός 4-4 (το έστειλε άουτ)
Οζντόεφ 4-4 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
Μαντσίνι 5-4
Μάρκος Αντόνιο 5-5
Αράο 5-5 (οριζόντιο δοκάρι και έξω)
Ότο 5-5 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
Σένκεφελντ 6-5
Σαμάτα 6-5 (αστόχησε)

Ο Λημνιός με buzzer beater έστειλε το ματς στα πέναλτι
Το τριφύλλι είχε καταφέρει να στείλει το ματς στην παράταση μετά το 0-2 του ΠΑΟΚ με τα γκολ των Ζίβκοβιτς και Κεντζιόρα με ένα γκολ buzzer beater του Δημήτρη Λημνιού στο 120+9′ με τον εξτρέμ του Παναθηναϊκού να μειώνει σε 1-2, τον διαιτητή να σφυρίζει τη λήξη και να στέλνει το παιχνίδι στη ρώσικη ρουλέτα και τον διεθνή ποδοσφαιριστή να μην πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε.

Ο τραυματισμός του Μπάμπα σόκαρε τους πάντες
Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες μετά από έναν σοκαρίστικο τραυματισμό του Μπάμπα ο οποίος μετά από σύγκρουση με τον Βαγιαννίδη έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και έχασε τις αισθήσεις του. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν τις πρώτες βοήθειες, τα ιατρικά τιμ των δύο ομάδων έπεσαν πάνω του και κατάφεραν να τον συνεφέρουν με τον ίδιο να αποχωρεί με ασθενοφόρο και τον ΠΑΟΚ να ολοκληρώνει το ματς με δέκα παίκτες.

Αυτός μάλιστα ήταν και ο λόγος που οδήγησε το ματς σε τόσες καθυστερήσεις στη διάρκεια της παράτασης καθώς χρειάστηκε αρκετή ώρα μέχρι ο Μπάμπα να αποχωρήσει με τις αισθήσεις του από τον αγωνιστικό χώρο.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Οι Φατίχ Τερίμ και Ραζβάν Λουτσέσκου έμαθαν το πρωί της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν τη ρεβάνς, πως θα έχουν στη διάθεση τους ο μεν τον Τάσο Μπακασέτα και ο δε τον Τάισον καθώς μειώθηκε η τιμωρία τους από την αποβολή τους στην Τούμπα και οι δύο χρησιμοποίησαν βασικούς τους δύο ποδοσφαιριστές. Σε σχέση με όσα είχαν στο μυαλό τους όμως αναγκάστηκαν γρήγορα να διαφοροποιήσουν τα αρχικά τους πλάνα.

Ο Τούρκος προπονητής παρέταξε μια ενδεκάδα με τον Ντραγκόβσκι κάτω από τα γκολπόστ. Ο Κώτσιρας έπαιξε στα δεξιά και ο Μλαντένοβιτς αριστερά με τους Γεντβάι – Αράο να συνθέτουν σε ένα ακόμη ντέρμπι το δίδυμο των στόπερ. Ο Ζέκα έπαιξε μπροστά τους αντί του Πέρεθ που ήταν τιμωρημένος.

Ο Τερίμ είχε επιλέξει αρχικά δίπλα στον Ζέκα να τοποθετήσει τον Τσέριν αλλά ο Σλοβένος ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα, δεν μπόρεσε να αγωνιστεί και εν τέλει στο αρχικό σχήμα έπαιξε ο Βιλένα. Ο Μπακασέτας ήταν ο τρίτος στο κέντρο με τους Παλάσιος-Μπερνάρ να παίζουν στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Ιωαννίδη να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού μετά τον τραυματισμό του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την πλευρά του είχε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα γκολπόστ με τον Ότο να παίζει δεξιά και τον Μπάμπα αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Κεντζιόρα – Μιχαηλίδης αλλά μόλις στο 2′ ο Έλληνας στόπερ ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Κουλιεράκη στο 4′ σε μια αλλαγή προσώπων για τον ΠΑΟΚ.

Το δίδυμο στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σβαμπ – Μεϊτέρ με τους Ζίβκοβιτς – Τάισον να παίζουν στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Κωνσταντέλια ως δεκάρι πίσω από τον Μπράντον Τόμας που ήταν στην κορυφή της επίθεσης των φιλοξενούμενων.

Μπήκε καλύτερα ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι
Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις από τις δύο ομάδες και πήγε περισσότερο στη δύναμη, στις κερδισμένες μονομαχίες και στα λάθη και από τις δύο πλευρές. Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι καθώς εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός του έδωσε τη μπάλα με αποτέλεσμα η ομάδα του Λουτσέσκου να κάνει το παιχνίδι της, να πιέσει ψηλά, να κλέψει μπάλες και να απειλήσει την εστία του Ντραγκόβσκι περισσότερο απ’ ότι οι πράσινοι αυτήν του Κοτάρσκι.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 14′ της αναμέτρησης όταν ο Μλαντένοβιτς έκανε ένα λάθος στο χώρο του κέντρου, ο ΠΑΟΚ έφυγε στην επίθεση από τα αριστερά με τη μπάλα να πηγαίνει στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Σε παράλληλη σέντρα ο Σβαμπ στο δεύτερο δοκάρι ήταν ανενόχλητος, πήρε την κεφαλιά με τον Ντραγκόβσκι να διώχνει σωτήρια. Η μπάλα έφτασε στον Μεϊτέ ο οποίος έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Η πρώτη τελική στην εστία από πλευράς Παναθηναϊκού ήρθε στο 37′ όταν οι πράσινοι γύρισαν ωραία τη μπάλα από τα αριστερά με τελικό αποδέκτη τον Μλαντένοβιτς. Αυτός δεν έκανε τη σέντρα αλλά παράλληλη μπαλιά εκτός περιοχής προς τον Μπακασέτα που έκανε το σουτ με τη μια με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με μια ακόμη τελική από πλευράς ΠΑΟΚ και τον Ζίβκοβιτς να αστοχεί. Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν απομάκρυνε σωστά με τη μπάλα να φτάνει στον Ζίβκοβιτς που έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Ντραγκόβσκι.

Ο Ζίβκοβιτς έστειλε το ματς στην παράταση, δεν απείλησε ο Παναθηναϊκός
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ανέβασε και άλλο την απόδοση του και κατάφερε να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού με το καλημέρα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια διπλή ευκαιρία στο 49′ όταν σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Μπράντον Τόμας ο οποίος από διαγώνια θέση έκανε το σουτ με τον Ντραγκόβσκι να διώχνει τη μπάλα με το πόδι. Αυτή έφτασε στον Κωνσταντέλια που έκανε το σουτ με τον Γεντβάι να βάζει το σώμα του και να την διώχνει σε κόρνερ.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός είδε τον Γεντβάι να χτυπάει με αποτέλεσμα να γίνεται αλλαγή και τον Σένκεφελντ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο μέσα σε αποθέωση. Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά στο 64′ με τον Μεϊτέ να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ήταν αρκετά άστοχο.

Στο 72′ ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που άξιζε βάση της ανωτερότητας του. Ο Ότο έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου από τον Μπερνάρ. Έκανε και την κίνηση προς την επίθεση από τα αριστερά, έγινε αποδέκτης της μπάλας και έκανε μια σέντρα με το αριστερό με τον Ζίβκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι με ωραίο εναέριο πλασέ να νικάει τον Ντραγκόβσκι για το 0-1 και να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο Λουτσέσκου μετά το γκολ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή που είχε ήδη στο μυαλό του και πέρασε στο ματς τους Σαμάτα, Ντεσπόντοφ και Οζντόεφ αντί των Μπράντον Τόμας, Τάισον και Σβαμπ χωρίς ουσιαστικά να αλλάξει κάτι αλλά στην προσπάθεια να φρεσκάρει την ομάδα του. Ο Τερίμ απάντησε δύο λεπτά αργότερα με τους Σπόραρ και Βαγιαννίδη να μπαίνουν στο παιχνίδι αντί των Ιωαννίδη και Ζέκα με τον Κώτσιρα να πηγαίνει να παίξει χαφ.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με μια ακόμη φάση για τον ΠΑΟΚ με τον Γιάννη Κωνσταντάλια να έχει τη μπάλα στα πόδια του, να κάνει το σουτ στο 81′ αλλά αυτό ήταν άστοχο και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το 90′ με το ματς να πηγαίνει στην παράταση.

Προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ με Κεντζιόρα
Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος και στην παράταση με τον Κωνσταντέλια και πάλι στο 103′ να εκμεταλλεύεται ένα λάθος του Μπερνάρ, να κάνει το διαγώνιο σουτ και τη μπ[άλα να φεύγει εκτός εστίας.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους της παράτασης ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Σε κόρνερ που κέρδισε από τα δεξιά ο Ντεσπόντοφ το εκτέλεσε, εκπληκτικά, στο ύψος του πρώτου δοκαριού και της μικρής περιοχής με τον Κεντζιόρα να πιάνει την κεφαλιά και να νικάει τον Ντραγκόβσκι για το 0-2 των φιλοξενούμενων.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους της παράτασης ο Τερίμ έριξε στο παιχνίδι τον Γερεμέγεφ αντί του Μπερνάρ και έπαιξε με 3-5-2 χωρίς καθαρό χαφ στην προσπάθεια να βρει το γκολ που θα έστελνε το ματς στα πέναλτι.

Με δέκα ο ΠΑΟΚ, ο Λημνιός

Ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 108′ απείλησε με τον Μπακασέτα με τη μπάλα όμως να φεύγει εκτός της εστίας του Κοτάρσκι.

Οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε ο σοκαριστικός τραυματισμός του Μπάμπα μετά τη σύγκρουση τιυ με τον Βαγιαννίδη και ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες με το τριφύλλι να ανεβάζει επιπλέον παίκτες στην περιοχή. Για να έρθει η λύτρωση στην τελευταία φάση του αγώνα με το τέρμα του Λημνιού. Σε σέντρα από μακριά ο Γερεμέγεφ πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Αράο ο οποίος έκανε το κοντρόλ και την πάσα στον Έλληνα εξτρέμ που με υπέροχο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

Γκολ: 120+9′ Λημνιός/72′ Ζίβκοβιτς, 105+1′ Κεντζιόρα

Κίτρινες: 16′ Μπακασέτας, 68′ Ζέκα, 83′ Παλάσιος/23′ Μπράντον Τόμας, 51′ Μεϊτέ, 90+2′ Ντεσπόντοφ, 97′ Οζντόεφ, 100′ Κουλεριάκης, 111′ Μουργκ.

Κόκκινες:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φέτιχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (57′ Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (76′ Βαγιαννίδης), Βιλένα (85′ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Μπερνάρ (106′ Γερεμέγεφ), Παλάσιος (85′ Λημνιός), Ιωαννίδης (76′ Σπόραρ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4′ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ (74′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (85′ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (110′ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (74′ Ντεσπόντοφ), Μπράντον Τόμας (74′ Σαμάτα).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.