Πάτρα: Στα χέρια της Τροχαίας η δικογραφία για την τραγωδία στην Αρέθα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στα χέρια της Τροχαίας Πατρών που συντάσσει τη δικογραφία για το τροχαίο δυστύχημα στην ΝΕΟ Πατρών – Κορίνθου στη διασταύρωση με την Αρέθα, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο δύο νέα παιδιά, 20 και 21 ετών, βρίσκεται το βίντεο που έχει καταγράψει το συμβάν με μεγάλη σαφήνεια.

Ο δικηγόρος Ακης Βαβαρούτας, που τυγχάνει φίλος μιας από τις οικογένειες των θυμάτων, αναφερόμενος στην ποινική αντιμετώπιση του οδηγού, σημείωσε ότι θα δικαστεί με τον ισχύοντα νόμο και όχι με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε προ ημερών και προβλέπει ποινές κάθειρξης από 10 έως και 15 έτη για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου.

Ο οδηγός θα δικαστεί ως κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σε βαθμό πλημμελήματος με προβλεπόμενες ποινές από 2 έως 8 έτη για κάθε θάνατο. Πιθανόν όπως λέει, να υπάρξει συγχώνευση ποινών από 1 έως και 5 έτη για κάθε θάνατο και αν γίνει δεκτό και κάποιο ελαφρυντικό, τότε η συνολική ποινή θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. Ο κ. Βαβαρούτας θεωρεί ότι ο οδηγός θα εκτίσει κάποιο μέρος της ποινής σε φυλακή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.